Fit voor een prikje

Fit voor een prikje

Fit zijn en je lichaam in goede conditie houden kan heel duur zijn, maar net zo goed heel goedkoop. Wie het slim aanpakt, kan flink wat geld besparen en tegelijk superfit blijven!


Fit blijven willen we allemaal. Maar een platte buik hoeft geen platte beurs te betekenen.

Gemeentelijk aanbod benutten = geld besparen

Benut zoveel mogelijk het (goedkope) sportaanbod van je gemeente. Ga trimmen aan de Fit-O-Meter, hardlopen op het gemeentelijk sportterrein of baantjes trekken in het openbaar zwembad. De meeste zwembaden werken bovendien met abonnementen, beurtenkaarten en kortingen. Nog een manier om geld te besparen!

Geld besparen door thuis te sporten

Turnen in een fitnesscentrum is leuk, maar het kost je al gauw enkele honderden euro's per jaar. En dat terwijl je je net zo goed fit en gezond kan blijven door je uit te leven op een fitness DVD. De aanschaf van zo'n DVD kost je slechts een fractie van een fitness abonnement. Ook met een springtouw, een hoepel en halters gemaakt van gevulde plastic flessen kan je prima thuis aan je conditie werken. Bijkomend voordeel: je verliest geen tijd en geld aan verplaatsingen naar het fitnesscentrum!

Stap je fit!

Stappen doe je voortdurend, meestal zonder dat je je ervan bewust bent. Een stappenteller, ook wel pedometer genoemd, motiveert je dag in dag uit om extra veel te stappen. Ook als je een (gratis!) wandeling doet, is het leuk om te weten hoeveel afstand je hebt afgelegd. Een pedometer kost helemaal niet veel geld. Test verschillende modellen in de winkel. Loop 150 stappen door het pand en kijk hoeveel stappen er op de teller staan. Koop het toestel met een afwijking van 10 procent of minder.

Twee in één

Waarom jezelf in een duur fitnesscentrum afjakkeren op de hometrainer wanneer je je boodschappen kunt doen met de fiets? Maak van lichaamsbeweging zoveel mogelijk een onderdeel van je dagelijks leven: ga te voet naar je werk of naar het station, neem zo vaak mogelijk de trap in plaats van de lift, breng kerst- en verjaardagskaarten zelf in de buurt rond. Het bespaart je heel wat geld! En je staat ervan versteld hoe fit zulke dingen je maken.

Eigen proviand betekent fikse geldbesparing

Weersta aan de verleiding van drank- en snackautomaten in het sportcentrum. Een flesje water lijkt niet duur maar voordat je het weet ben je jaarlijks veel geld kwijt aan drankjes en broodjes. Je kan flink wat geld besparen door zelf je eten en drinken mee te nemen. Een flesje water kan je ter plaatse makkelijk bijvullen onder de kraan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

Geef je armen de nodige aandacht en doe twee sets van 12 herhalingen van deze oefeningen. Je kan ook twee sets van 12 van één oefening doen en deze combineren met onze andere tips voor een platte buik, mooie benen en strakke billen.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Trendy Sporten

Trendy Sporten

Trendy Sporten

Sportbeoefening is net als kleding, cosmetica en design onderhevig aan trends. Eén ding is zeker: met deze sporten wordt lichaamsbeweging nooit saai!