Haal meer uit je sport!

Haal meer uit je sport!

Sporten is gezond voor je lichaam. Dat weten we allemaal. Maar sport en fitness kunnen nog veel meer voor je doen. Enkele leuke bijwerkingen van sporten in een notendop.


Me-time

Het is een ziekte van deze tijd en maatschappij om opgegeten te worden door werk-kinderen-huishouden-allerhande familiale en sociale verplichtingen. Kortom: we moeten ons weren als duiveltjes in een wijwatervat om ook nog wat me-time daartussen geduwd te krijgen. Een abonnement op de fitness waar je wekelijks met je vriendinnen afspreekt of je inschrijven voor die lessenreeks Zumba brengt daar verandering in. Het is betaald en afgesproken. Je mag gaan. Er komt niets tussen. En het is tijd voor jou en voor jou alleen, niet voor je baas, je kinderen, je man, je moeder, je hond, de was of wat dan ook. Besef en geniet.

Sportvrienden

Sporten kun je alleen doen... of samen. Wie kiest voor een teamsport, maakt al snel vrienden en bouwt zo haar sociale netwerk uit. Zelfs in individuele sporten worden vaak vriendschappen gesmeed. Er zijn heel wat vrouwen die afspreken om samen naar de fitness te gaan of die elkaar via start-to-run leren kennen en een band opbouwen.

Train dat brein

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je haalt een pak meer uit je sport als je vooraf en tijdens het sporten ook je brein inschakelt:

  • Leer focussen: richt je aandacht op wat aan het doen bent, op je ademhaling en je lichaam en op het resultaat dat je wilt bereiken. Laat alle belemmerende gedachten of to do-lijstjes van die dag los.
  • Visualiseer jezelf in het eindresultaat of in het resultaat dat je die sessie wilt bereiken. Gebruik daarbij zo veel mogelijk zintuigen: voel, ruik, hoor en zie jezelf in die geslaagde sprong, dat uurtje dansen, de afstand die je vlot wilt lopen
  • Wie vaak sport, creëert in haar hersenen ‘gewoonteketens’: je hersencellen maken kettingen van het gedrag dat ze kennen en gaan daar na een tijdje naar verlangen. Sporten wordt zo een gewoonte, iets wat je nodig hebt om je goed te voelen. En dat zal je extra motiveren om uit je luie stoel te komen!

Meer van jezelf

Werk met tussendoelen. Probeer je niet te meten aan mensen die al langer bezig zijn dan jij, maar meet je aan jezelf en probeer iedere keer een stapje verder te komen. Het voordeel aan sporten is dat je meteen resultaat ziet. Je hebt je grens verlegd en dat is een boost voor je eigenwaarde. Zo bekeken kan sporten bijdragen aan een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en een optimistische kijk op het leven en de toekomst.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina