Liefde is… samen sporten

Liefde is… samen sporten

Je conditie op peil houden is goed, maar in geliefd gezelschap nog beter! Het geeft je volop de gelegenheid om samen fijne momenten te beleven en de stress en dagelijkse beslommeringen even te vergeten.


JOGGEN

Joggen is goed voor alle spieren in je lichaam. Maar de spier die er het meeste baat bij heeft, is je hart. Joggen is een uithoudingssport die je hart en bloedvaten traint. Als je 30 tot 45 minuten per week jogt, krijg je strakke kuiten en mooi gevormde dijen. Ook je biceps en je buik- en borstspieren worden sterker.Want in tegenstelling tot wat iedereen denkt, oefen je bij het joggen ook je bovenlichaam, omdat je met je armen beweegt.

Wat heb je eraan als koppel?

Alles hangt af van jullie niveau. Als je partner een verstokte jogger is, moet je niet proberen hem bij te benen! Je kunt hem wel vragen om de eerste tien minuten samen te lopen, waarna hij er op zijn eigen tempo vandoor gaat. Voor hem is dit een soort opwarming, terwijl jij al lekker op snelheid bent en jullie toch een eind samen sporten. Maar als hij net als jij een beginner is, kunnen jullie samen geleidelijk de inspanningen opbouwen. Als je elkaar stimuleert, gaat dat veel gemakkelijker. Begin met korte sessies van 15 minuten en bouw je prestaties over de volgende weken langzaam op. Online vind je trainingsschema's zoals Start to Run. Je kan ook altijd verwijzen naar start-to-run programma online

Waar ga je joggen?

In de bossen of parken in de buurt. Het komt er vooral op aan dat je je ontspant en de dagelijkse stress van je laat afglijden.

Wat levert het je op?

Het stretchen achteraf is cruciaal! Vraag je wederhelft om je daarbij te helpen. Om je dijen te stretchen, gaat één van beiden liggen, met één been in een hoek op de grond en het andere in de lucht gestrekt. De ander duwt op het been in de lucht.

ROLSCHAATSEN

Rolschaatsen is goed voor je bilspieren en om je benen te ontwikkelen. Door telkens met je benen af te duwen, laat je je spieren werken, maar ook al je gewrichten. Zo krijgt reuma geen kans en bestrijd je aandoeningen die te maken hebben met een zittend kantoorleven of andere ongewenste houdingen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat heb je eraan als koppel?

Is dit de eerste keer dat jullie de rolschaatsen aantrekken? Dan is samen leren schaatsen – met vallen en opstaan – best leuk. Begin op een recht stuk, alleen met jullie tweetjes. Vraag je partner om achter je te gaan staan, met zijn handen op je heupen, zodat je stilaan meer zelfvertrouwen krijgt. Als jullie vaster op de schaatsen staan, wordt het volop genieten op langere stukken, hand in hand.

Waar ga je rolschaatsen?

Op een echte rolschaatspiste of op speciaal voorbehouden baanvakken langs grote lanen, op de dijk aan zee of in parken. En voor de echte fans is niets zo heerlijk als op zaterdagochtend te gaan shoppen op rolschaatsen.

Wat levert het je op?

Van de eerste aarzelende meters tot volleerde spins: er wordt wat afgelachen bij deze sport. Dit is een fijne manier om iemand beter te leren kennen en samen te genieten in de buitenlucht.

INDOORSPORTEN

Indoorsporten zijn goed voor... alles! In de meeste sport- of fitnessclubs heb je meer dan keuze genoeg. Pik een of andere cursus mee om een sporttak te ontdekken die je nog niet kent of om oefeningen en bewegingen te leren die je nooit op je eentje zou proberen.

Wat heb je eraan als koppel?

In een sportclub of fitness kies je de toestellen of cursus waar jullie klaar voor zijn. Of jullie gaan er gewoon op los om te fietsen, te roeien en te rennen op alle toestellen die tot jullie beschikking staan. Zelfs al willen jullie niet precies hetzelfde bereiken, het voordeel van een fitnesscentrum is dat het voor elk wat wils biedt. Hebben jullie al eens aan synchroonzwemmen gedacht? Het vooroordeel luidt dat dit iets voor dames is, maar je partner zal staan kijken hoeveel moeite het kost!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

moeshie

moeshie

gemeld

Wij sporten heel veel samen, en dat werkt super motiverend!

  • melden

Helemaal mee eens... Onze doelen zijn erg verschillend (ikzelf wil enkele kilotjes kwijt en mijn vriend daarentegen wil wat bijkomen), maar we houden elkaar gemotiveerd tijdens het fitnessen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina