Nordic Walking… de nieuwste hype voor jong en oud

Nordic Walking… de nieuwste hype voor jong en oud

Wist je dat je met Nordic Walking 20 tot 40% meer energie verbrandt dan met joggen? Zonder buiten adem te raken, zodat je ook lekker kunt kletsen onderweg.


Nordic Walking… de nieuwste hype voor jong en oud

Wist je dat je met Nordic Walking 20 tot 40% meer energie verbrandt dan met joggen? En dat terwijl dat sportief stappen je nog voldoende adem geeft om lekker te kletsen onderweg. Ideaal dus om samen met je vriendinnen te doen!

Nordic Walking is sportief, intensief wandelen met behulp van twee speciale wandelstokken of ‘poles’. Het ontstond in Finland als zomertraining voor langlaufers en combineert de positieve trainingseffecten van hardlopen met de voordelen van langlaufen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een ongemerkt stevige training
Nordic Walking is een veilige sport die ontwikkeld werd in samenwerking met medici, wetenschappers en fitnessprofessionals. Bij Nordic Walking zet je meer druk op de grond dan wanneer je normaal loopt, maar door het gebruik van de poles worden de gewrichten van de onderste ledematen veel minder belast. Daardoor is deze sport ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld knieproblemen. Terwijl je stapt, maak je wel intensief gebruik van je schouder- en bovenarmspieren en worden je rug-, borst- en buikspieren geoefend: tijdens een oefensessie worden zo maar even 90% van je spieren aan het werk gezet! Het resultaat is een totale lichaamsoefening waarbij 20 tot 40 % meer energie verbrand wordt dan bij het joggen.

Wat heb je nodig? nordic walking de nieuwste hype voor jong en oud
Die leuke wandeloutfitjes ogen natuurlijk geweldig, maar eigenlijk zijn die het meest overbodig! Om te starten met Nordic Walking heb je allereerst een paar stevige wandelschoenen nodig en uiteraard een paar poles. Die vind je in vele uitvoeringen en merken. Verwar deze stokken niet met gewone wandelstokken: Nordic Walking stokken zijn langer, hebben een andere flexibiliteit, een ergonomisch ontwikkeld handvat en vaak een verwisselbare punt. Ze zijn gemaakt van aluminium of carbon (kunststof), beide lichte en sterke materialen. Bij aankoop van een pole ga je uit van een lengte van ± 2/3 van je eigen lichaamslengte. Prijzen van poles variëren tussen de 55 en 120 euro per paar.

Cursussen Nordic Walking
Nordic Walking lijkt misschien simpel, maar er zijn verschillende technieken en verschillende gradaties in moeilijkheidsgraad. Daarom is het aan te raden om korte cursus te volgen die je de juiste techniek aanleert.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild