Sporten in het groen: gezond en ecologisch verantwoord.

Sporten in het groen: gezond en ecologisch verantwoord.

Sport is gezond. Buiten sporten is gezonder. Met deze tips maak je het sporten meteen ook ecologisch verantwoord.


Sporten: kleed je ecologisch!

Wie gaat sporten, wil er goed uitzien. Tegenwoordig kan je ecologisch verantwoorde sportoutfits vinden. Vervaardigd uit natuurlijke materialen, zoals bamboe. Wie ecologisch koopt, helpt daarmee rechtstreeks een goed doel, zoals het behoud van het regenwoud.

Goedkope ontspanning: wandelen!

Dat sport niet duur hoeft te zijn, weten we al lang. Een stel stevige stapschoenen en een wandelroutekaart en je kan aan je fysiek beginnen te werken. En, wandelen is de ecologisch verantwoorde sport bij uitstek: je verbruikt enkel je eigen energie en komt vaak op adembenemend mooie plekjes terecht.

Dubbel sporten: met je fiets gaan lopen!

Laat de auto thuis en sla twee vliegen in een klap: fiets naar je looproute. Goed om je spieren los te werken vooraf en achteraf een fijne vorm van ontspanning. En, uiteraard, ecologisch top!

Ecologisch zwemmen: in een zwemvijver!

Van alle sporten is zwemmen zowat de meest gezonde. Maar waarom zou je dat 's zomers in een binnenzwembad doen? Al eens gedacht aan ecologische zwemvijver bij je thuis?

Sporten: dorst lessen!

Wie gaat sporten, verliest veel vocht. Je dorst lessen kan je met kraantjeswater. Dat is ecologisch meer verantwoord dan je een plastic flesje aan te schaffen. Beter nog is je water mee te nemen in een ecologisch verantwoorde drinkbus, bijvoorbeeld eentje gemaakt uit aluminium.

Vrijen: gratis en ecologisch heilzaam.

ook vrijen … is sport! Een goeie vrijpartij staat gelijk aan een uurtje sport. Doe het overdag: je hoeft geen licht aan te knippen!

sporten aan zee: treinen!

Het heeft weinig pas om te gaan boogieboarden of kitesurfen als je daarvoor eerst een uur in de file staat. Vergeet de wagen en ga ecologisch: neem de trein en geniet van het landschap, de rust en de ontspanning van je ritje. Sport groen en goed!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

Geef je armen de nodige aandacht en doe twee sets van 12 herhalingen van deze oefeningen. Je kan ook twee sets van 12 van één oefening doen en deze combineren met onze andere tips voor een platte buik, mooie benen en strakke billen.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015