Sporten, niet enkel goed voor je lichaam…

Sporten, niet enkel goed voor je lichaam…

De voordelen van sporten gaan veel verder dan enkel een fit lichaam. Sporten geeft een boost aan je zelfvertrouwen, versterkt je immuunsysteem en hersenen en vermindert spanningen en depressie. Wij geven je alvast 6 tips hoe je sport makkelijk in je wekelijks schema kan inbouwen.


1. Geef je metabolisme een kick-start
Doe zeker één inspannende sportsessie per week. Of probeer een intervaltraining te doen - waar je korte maar hevige oefeningen doet gevolgd door korte rustperiodes - wissel af tussen deze rustige en intensieve oefeningen tijdens de gehele sessie.   

2. Ga wandelen tijdens de lunch
Probeer minstens drie verschillende routes uit te werken en wissel deze af. Of maak een traploop-route. Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen die zittend werken en vier dagen per week een half uur per dag lopen, bijna hetzelfde verlaagde risico hebben op een hartaanval als vrouwen die hun hele leven nauwgezet hebben gesport.

3. Neem een personal trainer
Het is moeilijk om vooruitgang te boeken als je week in, week uit, jaar in, jaar uit hetzelfde doet. Probeer eens iets nieuws met de steun van een professionele, personal trainer.

4. Ga naar buiten
Je verbrandt meer calorieën als je buiten sport omdat je lichaam harder moet werken om warm te blijven.

5. Snel fit: work-outs op het werk

  • Knijp 10 keer je achterwerk samen terwijl je op je stoel zit, probeer 10 sessies te doen.
  • Doe een set push-ups met je armen op je bureau.
  • Je benen optillen is goed voor je buikspieren - terwijl je op je stoel zit, houd je je benen uitgestrekt en til ze omhoog en omlaag.
  • Gebruik telkens de trap in plaats van de lift. Neem ze met een loopje en herhaal.
  • Gebruik de WC op een andere verdieping en neem de trap.

6. Work-out terwijl je winkelt
Shoppen kan een geweldige cardio en weerstandstraining zijn. Loop stevig door tussen de winkels en in de gangpaden voor cardio. En voor weerstandstraining draag je je tassen in plaats van een karretje te gebruiken. Squat in plaats van je te bukken voor producten die laag staan en til je benen één voor één op terwijl je staat aan te schuiven voor de kassa.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Er zijn zo van die dagen dat het leven je toelacht, maar er zijn er ook dat alles tegen lijkt te zitten… Hoe kan je hier verandering in brengen? Welke kleine stapjes kan je nemen om gelukkiger in het leven te staan?