Welke sport past bij jouw kind?

Welke sport past bij jouw kind?

Kinderen van tegenwoordig spelen minder vaak buiten. Toch is lekker bewegen juist voor kinderen heel gezond. Beoefent je kind al een sport? Het begin van het schooljaar is een mooi moment om er één uit te kiezen.


Welke sport past bij jouw kind?

Waarom sporten?
Sporten is goed voor je lichaam, maar ook voor je weerstand en je sociale contacten. Sporten heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen en verbetert op die manier de schoolprestaties van je kind. Door actief lid te zijn van een sportclub hoort je kind echt ergens bij. Je kind krijgt daardoor meer zelfvertrouwen en leert bovendien wat winnen en verliezen kan betekenen. Maar sporten hou je pas vol als je er echt plezier in hebt. Daarom hieronder een paar tips, zodat je er makkelijker achter komt welke sport bij je kind past.

welke sport past bij jouw kindAlleen of in een team?
Overleg met je kind: Welke sporten ken je en welke lijken je leuk? Wil je liever alleen of samen met anderen bewegen? Buiten of binnen? Voetballen, hockey, rugby, korfbal en volleybal zijn echte teamsporten. Of misschien verkiest je kind een individuele sport. Denk dan aan sporten als tennis, turnen of judo. Toch kan een teamsport introverte kinderen ook veel goed doen. Door de samenwerking met teamgenoten krijgen ze meer zelfvertrouwen. Als je (kind) twijfelt, ga dan een proefles doen. Dat kan vrijwel altijd.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

In het water
Ook met baby’s of peuters kan je een cursus zwemmen volgen. Voordeel van zo’n cursus is dat je kind straks minder of helemaal niet bang is voor water en een stuk makkelijker zijn of haar brevet haalt. Dat kan al vanaf een jaar of 4-5, afhankelijk van de bouw van je kind. Tijdens het zwemmen kom je er natuurlijk gauw genoeg achter of je kind een echte waterrat is. Informeer in dat geval bij het zwembad naar de mogelijkheden. Veel zwembaden organiseren namelijk allerlei activiteiten en spelletjes in het water zoals estafette, tikkertje en bewegen op muziek.

Yoga, ook voor kinderen
Is je kind onrustig of kan het zich maar moeilijk ontspannen of concentreren? Yoga is niet alleen voor volwassenen. Tijdens kinderyogalessen worden ademhalings- en ontspanningsoefeningen gedaan. Er wordt ook gewerkt aan de lichaamshouding. Worden er bij jou in de buurt geen kinderyogalessen gegeven? Er zijn verschillende boeken te koop, zodat je thuis samen yogaoefeningen kunt doen.
welke sport past bij jouw kind
Verdedigen
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen al op judo. Judo is een echte verdedigingssport. Het is ook heel bevorderlijk voor de motoriek, de lenigheid, de concentratie en de conditie. Daarom is judo ook geschikt voor kinderen met een bewegingsachterstand. Het geeft ze meer zelfvertrouwen.

Op muziek
Begint je kind spontaan te wiebelen bij K3? Dan schuilt er misschien een danser in je kind. Is je kind wat ouder, dan weet je al of je kind graag op muziek beweegt. Streetdance en ballet zijn dan ideaal. Houding en lenigheid gaan flink vooruit en je kind leert zich vrij bewegen in een groep. Door de muziek heeft je kind bovendien niet door hoe hard hij traint.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina