Zumba… en dans de kilootjes er vrolijk af!

Zumba… en dans de kilootjes er vrolijk af!

Zumba was een trend. Maar is een blijver! Want draai of keer het zoals je wil, uiteindelijk is fitnessen maar een saai gedoe, joggen een eenzame bezigheid en aerobics totaal uit… geen wonder dat Zumba in no time zo’n succes werd!


Zumba is een fitnessprogramma, gebaseerd op een Latijns-Amerikaanse dans. De work-out werd bedacht door Alberto 'Beto' Perez, een fitnesstrainer uit Colombia, die - zo wil het verhaal - op een dag zijn gewone work-outmuziek ruilde voor salsa en merengue. Zumba werd snel een groot succes in de VS en is dat nu ook wereldwijd.

Fit en fun

Bij Zumba doe je fitness-oefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics. Dankzij de aanstekelijke combinatie van salsa, merengue, samba en een snuifje rock 'n roll combineer je trage en snelle ritmes en doe je dus eigenlijk aan intervaltraining. Ongemerkt, want Zumba is pure fun! Trouwens: de naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Klopt dus: je zet gewoon muziek op en… shaken maar! Hoe langer hoe liever… Met Zumba heb je nooit het gevoel dat je bezig bent met een work-out, precies omdat het zo leuk is!

Bijzonder efficiënt

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De effectiviteit van Zumba is bewezen door een onafhankelijke universiteit. Uit het onderzoek kwam naar voor dat je met Zumba tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt. Het geheim zit in een revolutionaire trainingstechniek die "ritmeprogressie" genoemd wordt. Met elke swingende Zumba-beweging werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Zo verbrand je vet op drie plaatsen tegelijk. En het mooiste van dat alles is dat je de ritmeprogressietechniek van Zumba snel en makkelijk kan leren, zodat je vet en calorieën verbrandt vanaf het moment dat je eraan begint.

Start to dance!

Fitnesscentra of dansscholen die Zumba willen geven, moeten zich aan de regels van Perez houden en de officiële dvd's aanschaffen. Die kan je ook voor thuis bestellen via www.telsell.com. Maar eigenlijk is het veel leuker om in groep 'de Zumba' te doen. Waar en wanneer lees je op www.zumbadance.be. Have fun!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Isola

Isola

gemeld

Net begonnen met zumba na rookstop ben benieuwd tot hiertoe pure fun

  • melden
cheila

cheila

gemeld

zumba is dikke fun,je sport op een heel leuke manier en leert nog prachtig dansen op de koop toe.is wel wat verslavend!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild