Hoe doe je moeiteloos en regelmatig aan sport?


Welzijn
11/05/2021
Zin om weer fit te worden of gewicht te verliezen? Ontdek onze tips om aan sport te doen en op makkelijke manier beweging te krijgen.

LET OP: Als jij tijdens je dag vaak neerzit en aan fysieke activiteit wilt beginnen, bespreek al je eventuele twijfels dan eerst met je huisarts.

Regelmatig gaan wandelen om aan sport te doen

Gemiddeld zetten we tussen 3.000 en 4.000 stappen per dag. Probeer het aantal geleidelijk op te drijven tot je aan 10.000 stappen per dag komt. Dat kan door de volgende tips te volgen:

  1. Plan de route van tevoren, zodat je tijdens je wandeling niet naar de weg moet zoeken. Vermijd ook plaatsen die weinig geschikt zijn als wandelparcours.
  2. Veel smartphones hebben een ingebouwde stappenteller, maar als je hier niet over beschikt kun je ervan uitgaan dat 10 minuten snelwandelen overeenkomt met ongeveer 1.000 stappen.
  3. Vergeet niet een flesje water mee te nemen en geregeld te drinken om je lichaam te hydrateren, vooral bij warm weer.
  4. Bescherm jezelf met een zonnecrème en hoed als de zon schijnt.
  5. Trek niet om het even welke schoenen aan. Geef de voorkeur aan sneakers met veerkrachtige zolen die je gewrichten beschermen.

En als stappen niet volstaat, ontdek dan onze 6 speelse manieren om ongemerkt aan sport te doen.

Oefeningen doen in het park

Veel parken hebben een aanbod van gratis of goedkope sportactiviteiten. Surf op de website van je gemeente om informatie in te winnen of lees af en toe de informatiepanelen die ter beschikking worden gesteld. Blijf alert voor informatie over sportieve evenementen en aarzel niet je in te schrijven als je een activiteit vindt die je interesseert.

Sporten die je makkelijk in de tuin kunt doen

Je hoeft niet ver te gaan om aan sport te doen! Sommige activiteiten kun je makkelijk in de tuin doen:

  1. Badminton. Voor tennis heb je meer plaats nodig en bovendien riskeert de bal bij de buren terecht te komen. Badminton is een praktischer en goedkoper alternatief: je kunt namelijk heel eenvoudig een veld improviseren met een wasdraad.
  2. Volleybal. Als je er niet van badminton houdt, kun je volleybal spelen, terwijl je op dezelfde manier een speelveld kunt improviseren als voor badminton.
  3. Touwtjespringen. Niet alleen uit heimwee naar je jeugd en de speelplaats: deze vorm van bewegen is ideaal om te werken aan je uithoudingsvermogen en je hart en vaatstelstel te trainen.

Een programma om regelmatig aan sport te doen

Stel een wekelijks sportprogramma op. Zo zou je bijvoorbeeld elke maandag kunnen gaan zwemmen, op zaterdag badminton spelen met je partner of op woensdag met vrienden afspreken bij een basketbalterrein voor een vriendschappelijke wedstrijd. Je kunt door de week ook gaan joggen of voor korte trajecten de fiets nemen. Welke activiteit je ook kiest, het belangrijkste is dat je het programma volgt! En om vol zelfvertrouwen actief te blijven op de moeilijkste dagen van de maand, gebruik je Always Ultra maandverband of Tampax Compak tampons die totaal comfort bieden!

En jij, wat zijn jouw tips om dagelijks beweging te krijgen?