Op de fiets plezier beleven aan sport en jezelf verwennen


Welzijn
4/10/2018
Fietsen is niet alleen een leuke sport, het is ook uitstekend voor je gezondheid. Met z’n allen op de fiets!

Fietsen: op een leuke manier sporten

Fietsen lichaamsbeweging waarvoor je (bijna) geen moeite hoeft te doen, maar het is meer dan dat … Fietsen is goed voor je hart en het vermindert stress. Wat is effectiever dan een fietsritje door het park om je te ontspannen? Je kunt in je eentje gaan fietsen, maar als je liever in groep fietst kun je bijvoorbeeld lid worden van een fietsclub.

Nóg een voordeel van fietsen? Je komt sneller waar je moet zijn. Spring op de fiets om rond te toeren in je stad of vakantiebestemming en leer de omgeving beter kennen. Verzamel ook informatie over de beschikbare fietspaden en de parken waar je mag fietsen.

Om volop te genieten van de positieve invloed van fietsen vraag je advies bij de huisdokter: die kan je vertellen of je conditie het toelaat.

Waarom elke dag gaan fietsen?

Het geheim van de gunstige invloed van fietsen? Regelmaat! Gebruik de fiets als een volwaardig vervoermiddel, net als de auto of het openbaar vervoer. Bovendien geniet je dan nog meer van de rit! Houd ondanks de fysieke inspanning altijd een heerlijk fris geurtje in je kleding door wat Lenor Unstoppables Active geurbooster aan de was toe te voegen.

Het voordeel van fietsen is dat je het op vroege leeftijd kunt leren. Is het niet veel leuker om met je kinderen op de fiets te springen dan ze achterin de auto te duwen? Zet voor alle veiligheid een aangepaste fietshelm op en voorzie hun fietsje van zijwieltjes. Vergeet het vooral niet te vieren zodra ze zonder zijwieltjes kunnen fietsen! Want fietsen is niet alleen een prettige manier om aan sport te doen, het levert ook fijne herinneringen op. Het is een uitstekende manier om lichaamsbeweging te krijgen, om iets gezelligs te doen met het hele gezin en om de nieuwsgierigheid van de kleintjes te wekken door ze nieuwe plekken te laten ontdekken. En nu ... snel de fiets op en trappen maar!

En jij, ga jij ook vaak fietsen?