Prachtige benen in één maand

Welzijn
11/05/2021
In slechts één maand kan je je bleke stelten en slappe dijen veranderen in legs to die for. Zin in meer stelde een trainingsprogramma voor je op.

Plannen: Stap op je fiets en gaan! Een kort fietstochtje en zo'n 30 minuten trainen per dag zorgen voor stevigere dijen, gespierde kuiten en een zelfzeker gevoel als je een rok of kleedje draagt.

Stap 1: Touwtje springen! Het kan zijn dat je nog op school zat toen je voor het laatst een springtouw hebt aangeraakt, maar het werkt heel goed voor het versterken van je spieren in je hele lichaam. Met slechts 10 minuten touwtje springen verbrand je 125 calorieën.

Stap 2: Stretch ten minste 15 minuten per dag. Hierdoor blijf je lenig en blijven al je spieren vrij van pijn. Sla niets over: je bilspieren, dijspieren, hamstrings, kuiten en enkels moeten allemaal gestretcht worden.

Stap 3: Lunges zijn een eenvoudige maar super effectieve manier om je benen en billen te verstevigen. Houd je bovenlichaam recht, schouders naar achteren en kin omhoog. Doe een stap naar voren en breng je heupen naar beneden (alsof je knielt) totdat beide knieën een hoek van 90 graden maken. Doe aan elke kant twee sets van 15 lunges.

Stap 4: Een andere functionele oefening die perfect is voor het verstevigen van je benen en het opbouwen van spieren, zijn de Squats. Begin door rechtop te staan met je voeten op schouderbreedte van elkaar. Zak langzaam naar beneden totdat je een bijna zittende positie bereikt (of zo diep als je kan). Als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren, steek dan je handen voor je uit. Keer terug naar je beginpositie. Doe twee sets van 15 squats.

Stap 5: Leg circles verlengen en versterken niet alleen de spieren in je benen maar helpen ook jehouding te versterken door je buikspieren en de spieren in je onderrug te oefenen. Voor deze klassieke pilates oefening lig je op je rug met je handen naar beneden. Til beide benen op in een hoek van 90 graden en draai ze, eerst tien keer met de klok mee en dan tien keer tegen de klok in. Probeer je benen bij elkaar te houden maar als je dat lastig vindt kan je ook een kleine V maken.

Na afloop: Met deze oefeningen krijg je mooi gevormde benen!