10 makkelijke manieren om jezelf te verwennen


Welzijn
12/05/2021
Kleine oppeppertjes hoef je vaak niet ver te zoeken! Zo verwen jij jezelf met me-time!

Wie zichzelf goed verzorgt, zorgt goed voor haar familie.

1. Maak tijd om lief te zijn voor jezelf

Het geheim van jezelf verwennen? Verwerk me-time in je weekschema! Zo kun je uitkijken naar een moment waarop je he-le-maal niets aan je hoofd hebt.

2. Maak je favoriete smoothie

Of vul een kan vers water en doe er stukjes limoen en komkommer bij. Zet in de frigo om af te koelen. Telkens wanneer jij een glaasje drinkt, schenk je jezelf een rustmomentje.

3. Kies voor soul food

Kleine versnaperingen zoals frambozen, ananas en chocolade voeden je geest!

4. Neem een lang bad

Of een verkwikkende ochtenddouche! Terwijl je meezingt op je favoriete nummers. Een geparfumeerd bad ontspant je het best als niemand je stoort.

5. Reis rond de culinaire wereld

Buitenshuis lunchen is een kostelijke zaak. Maar waarom jezelf niet een keer per maand verwennen? Kies elke maand een andere keuken en tref je vrienden in een lokale zaak. Dat is vaak een stuk goedkoper dan in het centrum.

6. Zet het op een scrubben

Je huidje verwennen? Daar heb jij geen schoonheidssalon voor nodig. Masseer je huid makkelijk zelf! Van je gezicht over je nek en benen tot je tenen: dagelijkse massage maakt een wereld van verschil!

7. Organiseer een theekransje

Komen alle mama's hun kind ophalen na een namiddag spelen? Jij tovert dat moment om in een gezellige bijeenkomst met een kopje thee erbij! Hoe doe je dat? Simpel: zet een pot thee op en open een pak koekjes.

8. Relax met pilates

Zelfs als je maar een paar minuutjes extra tijd hebt, kun je de basis van pilates, yoga of tai chi thuis proberen. Start voor je bent aangekleed of wanneer iedereen druk tv kijkt of spelletjes speelt.

9. Probeer een nieuwe look

Verandering houdt je hoofd fris. Dus wat dacht je van een nieuwe look? Hoe? Blijf op de hoogte van de modetrends. Maar vooral: gewoon doen!

10. Hou het eten simpel

Op weekavonden tijd overhouden om lekker te lezen? Hou het diner simpel! Ingevroren maaltijden die je in het weekend maakt winnen je veel tijd tijdens de week.

11. Jouw ideale bedtijdroutine

Uit verschillende studies blijkt dat goed en genoeg slapen onze gezondheid ten goede komt. Onderzoekers aan de universiteit van Surrey ontdekten dat slecht slapen ons genetisch materiaal beïnvloedt. Dat het bovendien invloed heeft op ons immuunsysteem en op hoe ons lichaam recupereert en reageert op stress.

Vaste bedtijdroutine is dus nodig voor kwalitatieve nachtrust. Hoe pak je dat aan? Ontspan elke avond met een warme drank of kies voor lekker geurende aroma's.