5 anti-stresstips om jezelf te verwennen


Welzijn
12/05/2021
Al het tumult in de wereld put je uit? Probeer onze 5 tips tegen stress: onmisbaar om jezelf te ontspannen en de stress los te laten!

Hoe raak je niet gestrest als je een gezin en een beroepsleven hebt en in een drukke stad woont? Het is niet altijd makkelijk om zen te blijven!

Dit zijn enkele trucjes tegen stress, om tijd uit te trekken voor jezelf en opnieuw te leren ontstressen.

Antistress tip 1: Wandelen

Een wandeling van 10 minuten kan je al flink opmonteren. Een korte wandeling volstaat om je hoofd leeg te maken en met het zonlicht op je huid doe je ook nog eens een flinke dosis vitamine D op. Wandelen is een natuurlijke manier om je endorfine, het ‘feelgood hormoon’, te boosten, zodat je stress op natuurlijke wijze afneemt. De volgende keer dat je stress voelt opkomen, ga je de deur uit en geniet je van een rustige wandeling. Ontdek de 10 voordelen van snelwandelen om er meer over te lezen.

Antistress tip 2: Jezelf vertroetelen

Trek een dagje uit om te ontstressen en jezelf te verwennen. Zo’n dag zou je bijvoorbeeld kunnen besteden aan de verzorging van je haar. Was je haar en hoofdhuid met een verzorgende shampoo die je haar versterkt en volume geeft. Vergeet niet een conditioner aan te brengen voor een onweerstaanbaar gladde en zachte haardos of een herstellend haarmasker voor extra bescherming. Na de verzorging van je haar kun je doorgaan met het vertroetelen van je lichaam: scrub je huid of breng een kleimasker aan op je gezicht. Breng daarna een voedende crème aan voor een perfect gehydrateerde, zachte huid.

Antistress tip 3: Mediteren

Als je niet veel tijd hebt, probeer dan te mediteren. Dat is makkelijk en je kunt het overal doen! Door 5 of 10 minuten per dag te mediteren ga je stilaan met een andere blik naar de wereld kijken. Het helpt je negatieve gevoelens los te laten, zodat er druk van je afglijdt. Je kunt beginnen met het lezen van deze 5 snelle en makkelijke meditatietechnieken om de methode te kiezen die het beste bij jou past.

Antistress tip 4: Meer beweging en een goede nachtrust

Heel wat sociale en milieufactoren kunnen je slaap negatief beïnvloeden: het lawaai in de stad, je betaaltermijnen, een huis waarin je je niet langer goed voelt, financiële problemen of zelfs het slechte weer ... Soms word je gekweld door gepieker waar je slecht van slaapt.

Om je lichaam opnieuw te leren hoe het kan uitrusten en ontstressen doe je aan lichaamsbeweging! Van een uurtje intensief sporten in een sportzaal krijg je gegarandeerd een betere slaapkwaliteit. Ontdek ook onze ideeën voor slaapdrankjes en kruidenthee om je lichaam voor te bereiden op een heerlijke nachtrust.

Antistress tip 5: Zet alle schermen uit

Aan het einde van de dag heb je er soms behoefte aan om volledig af te haken. Als je alle beeldschermen uitzet, ook al is het maar 30 minuten per dag, geef je jezelf een kans om je gedachten op een rijtje te zetten, spanningen los te laten en je hoofd leeg te maken. Op die manier kun je je concentreren op het hier en nu en je eigen ontstressers bedenken!

En jij, heb jij nog andere tips om stress te verminderen en je zorgen beter los te kunnen laten?