Allergieën: hoe kom je er vanaf?


Welzijn
12/05/2021
Zin om bevrijd te worden van de allergieën die je dagelijks leven verpesten? Met deze voorzorgsmaatregelen kom je de herfst zonder problemen door.

Allergieën kunnen erg vervelend zijn en kunnen je soms verhinderen je taken van alledag uit te voeren. En de herfst is een seizoen waarin ze vaak de kop opsteken. Dus, wat kun je doen tegen allergieën? Dit zijn enkele tips om ze te bestrijden en een rustige herfst tegemoet te gaan!

’s Morgens veilig binnen blijven

Bij zachte herfsttemperaturen heb je misschien zin om buiten van de ochtendzon te genieten. Dat is jammer genoeg het moment van de dag waarop de concentratie van pollen in de lucht het hoogst is (tussen 7 en 14 uur). Als je van plan was om in de tuin te werken of om je ochtendgymnastiek buiten op het terras te doen, vergeet het… of stel het uit tot later.

Douchen voor het slapen gaan

De meeste mensen houden ervan om wakker te worden onder de douche. Maar als je de dag buiten hebt doorgebracht, met de kinderen, kun je het best ’s avonds eventjes snel onder de douche springen voordat je gaat slapen. Je huid en je haar trekken immers allergenen aan, zoals pollen, stof en haartjes. Neem daarom je voorzorgen, om de volgende dag niet op te staan met een niesbui in plaats van stretchoefeningen!

Houd het huis spik en span

Als je last hebt van allergie, is de herfst niet een seizoen waarin je kunt afzien van het schoon houden van je huis. Stel het verschonen van de lakens geen extra week uit en stofzuig ook elke week. Volg onze tips om je huis proper en gezond te houden, vrij van allergenen!/p>

  • Leg elke week propere lakens op de bedden. Ook al is het soms moeilijk om lakens van de bedden de halen die zo goed bij de inrichting van de kamer passen, toch doe je er goed aan! En spuit wat Febreze Textielverfrisser die allergieën bestrijdt en geurtjes uit stoffen verwijdert.
  • Gebruik de Swiffer om efficiënt en in een handomdraai al het stof en haar op te vegen.
  • Verwijder ook al het stof met de stoffer van Swiffer: met een uitschuifbare steel kun je tot in de kleinste en verste hoekjes het stof en de huismijt opvegen en verwijderen.

Weet wat je eet

Een van de meest voorkomende allergieën in de herfst is nog steeds hooikoorts (veroorzaakt door de pollen in sommige grassoorten). Als jij door deze allergie geplaagd wordt, dan moet je afzien van sommige eetwaren. Want sommige fruit- en groentesoorten imiteren het effect van hooikoorts: bananen, meloenen, komkommer, courgettes en zonnebloempitten.

En vergeet niet dat het eerst wat je moet doen om allergie te vermijden is goed op je voeding te letten en het huis zo proper mogelijk te houden.

En jij, wat zijn jouw schoonmaaktips om allergie te bestrijden en de herfst zonder problemen door te komen?