Help, de baby is geboren maar de veranderingen in mijn lichaam stoppen niet!

Help, de baby is geboren maar de veranderingen in mijn lichaam stoppen niet!

Wat is een gevoelige urineblaas?

Je urineblaas is een hol gespierd orgaan dat urine opstapelt en het kan nogal irriterend zijn wanneer dit niet goed werkt. Er bestaan diverse types van licht volwassen incontinentie, waaronder “stress incontinentie" de meest voorkomende is. Dit vindt meestal zijn oorzaak door het uitrekken van de bekkenbodem tijdens de zwangerschap of de geboorte. Vrouwen met stress incontinentie hebben kleine urineverliezen wanneer ze lachen of niezen.

Hoe kan je weten of je een gevoelige urineblaas hebt?

Je hebt waarschijnlijk een gevoelige urineblaas wanneer je de volgende symptomen ervaart:

  • Je moet meer dan 10 keer per dag plassen
  • Je hebt kleine verliezen wanneer je lacht, hoest, niest of lichaamsbeweging hebt
  • Je hebt kleine verliezen en/of afnemend gevoel bij geslachtsverkeer
  • Je moet ‘s nachts frequent plassen

Een ander type van lichte volwassen incontinentie is “drangincontinentie", zo genoemd omdat je een plotse en onmiddellijke drang hebt om te plassen. Dit doet zich voor wanneer de urineblaas op oncontroleerbare manier de urine verwijdert vooraleer ze vol is. Zo’n overactieve urineblaas kan zich samentrekken, zelfs wanneer je dit niet wenst. Ervaar je zulke symptomen, raadpleeg dan je arts voor meer informatie naar de oorzaak en de juiste behandeling.

Tips om een gevoelige urineblaas aan te pakken

Er bestaan enkele eenvoudige manieren om de symptomen van een gevoelige urineblaas te verzachten. Hierna de belangrijkste:

Meer en gezonder drinken

Drink veel water (kraanwater), in plaats van bruisende en suikerhoudende dranken. Schakel over naar decafeïne of thee. Opteer voor niet-alcoholhoudende of laag alcoholhoudende dranken, bijvoorbeeld wijn met bruiswater is beter dan een glas wijn.

Gezonder eten

Always Discreet Boutique Incontinence Broekje Urineverlies SI00
Always Discreet Boutique Broekjes Voor Urineverlies
(4)

ALWAYS DISCREET Boutique Broekje voor incontinentie

Ontdek nu!

Eet diuretisch fruit en groenten zoals aardbeien, tomaten en zwarte bessen. Een vezelrijk dieet zal een gezonde spijsvertering ondersteunen en de druk op de urineblaas verminderen. Hou je gewicht onder controle, overgewicht verhoogt alleen maar de druk op je urineblaas.

Versterk je bekkenbodemspieren

Versterk dagelijks je bekkenbodemspieren met specifieke oefeningen en leer hoe deze spieren samen te trekken wanneer nodig, zoals tijdens het hoesten of lachen. Voer regelmatig versterkende oefeningen uit die enorm benefiek kunnen zijn. Probeer onze oefening om je bekkenbodemspieren versterken.

Ontspan

Probeer enkele ontspanningstechnieken.

Gebruik inlegkruisjes

Om een fris en proper gevoel te behouden tijdens de hele dag, kan je inlegkruisjes gebruiken die speciaal ontworpen werden voor gevoelige uriniblazen, zoals Always ProFresh panty liners met NeutraPearlsTM om de geurtjes gedurende uren op te houden en te neutraliseren.

Hoe een postnatale bloeding (lochia) aanpakken?

Een andere onverwachte verandering in het lichaam is de bloeding die na de geboorte kan optreden, ook lochia genoemd. Deze bloeding bestaat uit bloed en weefsel dat je baarmoeder bekleedde. Dit gebeurt ongeacht of je vaginaal bent bevallen of een keizersnede hebt ondergaan. De kleur van de lochia verkleurt met de tijd. Het is rood de eerste drie dagen, het draait nadien tot roos-bruin. De hoeveelheid lochia neemt af met de tijd en wordt miniem de derde week na de bevalling.

Verlies je echter dikke klonters, raadpleeg je arts daar dit een teken van een probleem kan zijn. Bewaar eveneens het maandverband met de klonter omdat je arts dit kan laten onderzoeken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina