De invloed van urineverlies op jouw leven

De invloed van urineverlies op jouw leven

Veel vrouwen hebben dagelijks last van een gevoelige blaas en licht urineverlies. Dit is fysiek gezien misschien niet zo’n probleem, maar het heeft wel degelijk invloed op jouw emotionele en lichamelijke welzijn én beïnvloedt jouw dagelijkse sociale leven.


Niet langer vrij om te doen wat je wilt

Je verliest een beetje urine als je hoest, niest of hard lacht. Ook al is het minimaal en komt het niet vaak voor, je schaamt je er toch voor. Naarmate dit type incontinentie – inspanningsincontinentie - vaker voorkomt, kan het voor zeer gênante situaties zorgen. Omdat zelfs al de kleinste inspanning, zoals je kind optillen of een sprintje naar de bus, tot (licht) urineverlies kan leiden, wordt elke lichamelijke activiteit een risicoactiviteit. Met als gevolg dat je je hier de hele dag van bewust bent en dit onder controle probeert te houden. En zo geniet je minder van je dag.

Minder plezier door urineverlies

Sport jij graag? Waarschijnlijk doe je dit nu ook minder vaak of minder intensief, omdat je bang bent om urine te verliezen. Buikspieroefeningen, sportklasjes, hardlopen en tennissen met vriendinnen associeer jij nu met mogelijk urineverlies. De kans is groot dat je jouw sportgewoontes hier op hebt aangepast of dat je minder plezier in het sporten hebt gekregen. Waardoor je minder beweegt en je je ook nog eens minder fit voelt. Zo zie je maar, een gevoelige blaas heeft een grote invloed op jouw dagelijkse activiteiten en plezier.

Wat kun je doen?

  • Vind (samen met je huisarts) uit van welk type urineverlies je last hebt.
  • Pas je drinkgewoontes aan: hoeveel, wanneer en let op met alcohol. Als je alcohol drinkt, vult jouw blaas zich sneller en kan de druk in jouw blaas én de aandrang om te plassen toenemen.
  • Verminder de druk op je buik: laat chronische hoest of obstipatie behandelen.
  • Ben je te zwaar? Dan kan gewicht verliezen ook de druk op jouw blaas verminderen.
  • Maak een afspraak bij een bekkenfysiotherapeut om je bekkenbodemspieren of blaasfunctie te verbeteren.
  • Bij stressincontinentie tijdens het sporten: gebruik een grote tampon, deze ondersteunt jouw plasbuis en vermindert de kans op ongewild urineverlies.

Tip: een inlegkruisje voorkomt ‘ongelukjes’ en hierdoor voel je je vrij.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

LEMAN MYRIAM

LEMAN MYRIAM

gemeld

heel goed product en betrouwbaar!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Waaruit bestaat een Always-maandverband?

Waaruit bestaat een Always-maandverband?

Waaruit bestaat een Always-maandverband?

De Always maandverbanden worden gemaakt met dezelfde bestanddelen die sinds jaren worden gebruikt in producten voor vrouwelijke hygiëne, en zijn volledig veilig. Always brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, die comfortabel zitten en je beschermen tegen lekken

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Always #ZoalsEenMeisje – Meisjes Emoji’s

Ze zien er misschien onschuldig uit, maar emoji's zijn méér dan alleen grappige gezichtjes. Meisjes gebruiken ze om te communiceren per SMS en online. Maar lijken emoji's echt op meisjes? Always vroeg het hen en het blijkt dat zelfs emoji's meisjes tot stereotypen beperken

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow