De ovulatiefase

De ovulatiefase

Door de toename van het luteïniserend hormoon (LH) wordt de ovulatie getriggerd. Bij de ovulatie of eisprong komt een eicel uit een follikel vrij in de eileider. De bevruchting, het samensmelten van de eicel en een zaadcel, vindt plaats in de eileider.


Het eitje, bevrucht of niet, reist vervolgens verder naar de baarmoeder.

Bij de eisprong wordt naast oestrogeen ook progesteron geproduceerd. De combinatie van deze twee hormonen stimuleert de veranderingen in het baarmoederslijmvlies die nodig zijn voor de innesteling van een bevruchte eicel en de groei van een embryo. Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je meestal op dag 14. De cyclus van de meeste vrouwen is echter niet zo regelmatig. Over het algemeen vindt de eisprong 11 tot 16 dagen vóór je menstruatie plaats.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Artsen gebruiken volgende criteria om de diagnose PMS te stellen: de patiënt moet tijdens de premenstruele fase last hebben van vijf (of meer) van de volgende symptomen en deze symptomen moeten afwezig zijn na de menstruatie. Ook moet ten minste één van de symptomen in groep A staan.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015