De ovulatiefase

De ovulatiefase

Door de toename van het luteïniserend hormoon (LH) wordt de ovulatie getriggerd. Bij de ovulatie of eisprong komt een eicel uit een follikel vrij in de eileider. De bevruchting, het samensmelten van de eicel en een zaadcel, vindt plaats in de eileider.


Het eitje, bevrucht of niet, reist vervolgens verder naar de baarmoeder.

Bij de eisprong wordt naast oestrogeen ook progesteron geproduceerd. De combinatie van deze twee hormonen stimuleert de veranderingen in het baarmoederslijmvlies die nodig zijn voor de innesteling van een bevruchte eicel en de groei van een embryo. Als je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt, ovuleer je meestal op dag 14. De cyclus van de meeste vrouwen is echter niet zo regelmatig. Over het algemeen vindt de eisprong 11 tot 16 dagen vóór je menstruatie plaats.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador