Hoe ga je beter om met incontinentie

Hoe ga je beter om met incontinentie

Hoe gaan vrouwen om met hun incontinentie? 

Urine incontinentie blijft een groot taboe in onze samenleving waardoor vrouwen die hier mee te maken hebben zich vaak schamen over de situatie. Hierdoor beginnen ze situaties waar het op zal vallen dat ze vaker naar het toilet gaan, zoals lange autoritten, te vermijden. Vrouwen die last hebben van incontinentie houden hun probleem vaak jarenlang voor zich zonder er met iemand te praten, zelfs niet met hun huisarts of gynaecoloog. Ze realiseren zich vaak niet dat ook veel andere vrouwen last hebben van incontinentie en dat er iets aan te doen is. Ik wil daarom alle vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies aanraden om bij hun volgende bezoek aan de huisarts hun zorgen en vragen bespreekbaar te maken zodat ze hulp kunnen krijgen. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe kan je de effecten van ongewenst urineverlies minimaliseren in het dagelijkse leven?
Niet alle vrouwen met urine incontinentie hebben medicinale therapie of chirurgie nodig. Vrouwen die last hebben van een zwakke blaas kunnen hun toiletbezoeken tijdig inplannen als ze op stap gaan. Er zijn zelfs speciale smartphone apps die je helpen het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Bekkenbodemoefeningen kunnen ook helpen. Speciale inlegkruisjes of verbanden zijn onmisbaar, deze zijn wel degelijk anders dan gewone inlegkruisjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende absorbtiesterktes, dus kijk goed welke het beste is voor jou. Lichte inlegkruisjes zijn voor het incidentele lekje – zij zorgen voor de nodige veiligheid, zijn onzichtbaar onder je kleding en zijn volledig discreet. Verbanden of beschermend ondergoed hebben een groter absorbtievermogen en zijn dus voor mensen met een groter urineverlies, of voor situaties waarin het moeilijk is om je verband te verversen, zoals bijvoorbeeld onderweg.   

Bron:
Prof. Dr. Elisabeth Merkle, gerenommeerd vrouwenarts

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie