Hoe ga je beter om met incontinentie

Hoe ga je beter om met incontinentie

Hoe gaan vrouwen om met hun incontinentie? 

Urine incontinentie blijft een groot taboe in onze samenleving waardoor vrouwen die hier mee te maken hebben zich vaak schamen over de situatie. Hierdoor beginnen ze situaties waar het op zal vallen dat ze vaker naar het toilet gaan, zoals lange autoritten, te vermijden. Vrouwen die last hebben van incontinentie houden hun probleem vaak jarenlang voor zich zonder er met iemand te praten, zelfs niet met hun huisarts of gynaecoloog. Ze realiseren zich vaak niet dat ook veel andere vrouwen last hebben van incontinentie en dat er iets aan te doen is. Ik wil daarom alle vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies aanraden om bij hun volgende bezoek aan de huisarts hun zorgen en vragen bespreekbaar te maken zodat ze hulp kunnen krijgen. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe kan je de effecten van ongewenst urineverlies minimaliseren in het dagelijkse leven?
Niet alle vrouwen met urine incontinentie hebben medicinale therapie of chirurgie nodig. Vrouwen die last hebben van een zwakke blaas kunnen hun toiletbezoeken tijdig inplannen als ze op stap gaan. Er zijn zelfs speciale smartphone apps die je helpen het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Bekkenbodemoefeningen kunnen ook helpen. Speciale inlegkruisjes of verbanden zijn onmisbaar, deze zijn wel degelijk anders dan gewone inlegkruisjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende absorbtiesterktes, dus kijk goed welke het beste is voor jou. Lichte inlegkruisjes zijn voor het incidentele lekje – zij zorgen voor de nodige veiligheid, zijn onzichtbaar onder je kleding en zijn volledig discreet. Verbanden of beschermend ondergoed hebben een groter absorbtievermogen en zijn dus voor mensen met een groter urineverlies, of voor situaties waarin het moeilijk is om je verband te verversen, zoals bijvoorbeeld onderweg.   

Bron:
Prof. Dr. Elisabeth Merkle, gerenommeerd vrouwenarts

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Bescherming tegen urineverlies

Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes)

Always Discreet

€0,75

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador