Hoe gebruik je een tampon

Hoe gebruik je een tampon

Als je nog nooit tampons hebt gebruikt, lijkt het in het begin misschien ingewikkeld. Maar als je er wat ervaring mee hebt, breng je de tampon binnen een minuut in. Wat is het geheim? Maak je geen zorgen, ontspan je spieren en vooral: breng nooit een tampon in als je niet menstrueert.


Hier zijn een paar tips om tampons gemakkelijk en zonder moeite te gebruiken:

  • Het beste moment om het inbrengen van tampons te oefenen is tijdens de zwaardere dagen van je menstruatie.
  • Neem een gemakkelijke houding aan. Sommige vrouwen vinden het handig om te gaan zitten met de knieën uit elkaar, andere blijven liever staan en zetten één voet op het toilet of de rand van de badkuip. Probeer verschillende houdingen uit om te zien wat jij het prettigste vind.
  • Was altijd je handen voor je de verpakking opent en nadat je de tampon hebt ingebracht, ook als je de applicator gebruikt.
  • Controleer voor je de tampon inbrengt of het verwijderingstouwtje goed is uitgetrokken en vrij hangt.
  • Breng dan de tampon naar boven en licht naar achteren gericht in. Als je die richting aanhoudt, volgt de tampon de natuurlijke vorm van je vagina.
  • Als je de tampon voelt zitten, heb je hem waarschijnlijk niet goed ingebracht. Trek de tampon aan het touwtje naar buiten en breng een nieuwe tampon in, dit keer diep genoeg.
  • Als je klaar bent, verpak je de gebruikte applicator in een papieren zakdoek of wat toiletpapier en gooi je alles in de afvalbak. Bij gebruikte tampons doe je hetzelfde, in wat papier wikkelen en in de afvalbak gooien.

In de verpakking van Tampax vind je een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van tevoren te lezen, want verschillende types tampons kunnen verschillende kenmerken hebben.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

guppy

guppy

gemeld

Ik ben altijd meer een maandverband-persoon geweest. Snel een maandverband uit het pakje, plak, hup en klaar. Toch ben ik de laatste jaren meer en meer fan van tampons. Ik gebruik ze nog altijd minder dan maandverband, maar vind ze vooral handig tijdens het sporten en wanneer ik dat tikkeltje extra zekerheid nodig heb bij een presentatie of een afspraak. Een extra tip is uitademen terwijl je de tampon inbrengt. Dat maakt het voor mij makkelijker om hem in te brengen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Wanneer een meisje ongesteld is en voor het eerst tampons in plaats van maandverband probeert, heeft ze waarschijnlijk heel wat vragen over hoe ze die precies moet gebruiken. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Waaruit bestaat een Tampax tampon?

Waaruit bestaat een Tampax tampon?

Waaruit bestaat een Tampax tampon?

De Tampax tampons worden vervaardigd uit dezelfde bestanddelen, dan deze die sinds jaren gebruikt worden in producten voor vrouwelijke hygiëne en zijn volledig veilig. Tampax brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, zodat je beschermd bent tegen lekken en ze comfortabel zitten.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow