Hoe gebruik je een tampon

Hoe gebruik je een tampon

Als je nog nooit tampons hebt gebruikt, lijkt het in het begin misschien ingewikkeld. Maar als je er wat ervaring mee hebt, breng je de tampon binnen een minuut in. Wat is het geheim? Maak je geen zorgen, ontspan je spieren en vooral: breng nooit een tampon in als je niet menstrueert.


Hier zijn een paar tips om tampons gemakkelijk en zonder moeite te gebruiken:

  • Het beste moment om het inbrengen van tampons te oefenen is tijdens de zwaardere dagen van je menstruatie.
  • Neem een gemakkelijke houding aan. Sommige vrouwen vinden het handig om te gaan zitten met de knieën uit elkaar, andere blijven liever staan en zetten één voet op het toilet of de rand van de badkuip. Probeer verschillende houdingen uit om te zien wat jij het prettigste vind.
  • Was altijd je handen voor je de verpakking opent en nadat je de tampon hebt ingebracht, ook als je de applicator gebruikt.
  • Controleer voor je de tampon inbrengt of het verwijderingstouwtje goed is uitgetrokken en vrij hangt.
  • Breng dan de tampon naar boven en licht naar achteren gericht in. Als je die richting aanhoudt, volgt de tampon de natuurlijke vorm van je vagina.
  • Als je de tampon voelt zitten, heb je hem waarschijnlijk niet goed ingebracht. Trek de tampon aan het touwtje naar buiten en breng een nieuwe tampon in, dit keer diep genoeg.
  • Als je klaar bent, verpak je de gebruikte applicator in een papieren zakdoek of wat toiletpapier en gooi je alles in de afvalbak. Bij gebruikte tampons doe je hetzelfde, in wat papier wikkelen en in de afvalbak gooien.

Tampax

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

In de verpakking van Tampax vind je een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van tevoren te lezen, want verschillende types tampons kunnen verschillende kenmerken hebben.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Kim

Kim

gemeld

Ik zou toch eerst de waarschuwingen ook eens lezen: http://bit.ly/2z9m996

  • melden
MissFlomar

MissFlomar

gemeld

Ik gebruik het al dertig jaar.

  • melden
guppy

guppy

gemeld

Ik ben altijd meer een maandverband-persoon geweest. Snel een maandverband uit het pakje, plak, hup en klaar. Toch ben ik de laatste jaren meer en meer fan van tampons. Ik gebruik ze nog altijd minder dan maandverband, maar vind ze vooral handig tijdens het sporten en wanneer ik dat tikkeltje extra zekerheid nodig heb bij een presentatie of een afspraak. Een extra tip is uitademen terwijl je de tampon inbrengt. Dat maakt het voor mij makkelijker om hem in te brengen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer