Hoe je intieme hygiëne verbeteren

Hoe je intieme hygiëne verbeteren

Reinigen

Reinig je intieme delen zacht met lauw water door gebruik te maken van een zacht washandje, je vingers of spoel zacht tijdens de douche. Vermijd het gebruik van producten die je vaginale pH-waarden kunnen aantasten. Was met warm water.

Wissel regelmatig je maandverband

Afhankelijk van de hevigheid van de bloeding, is het aangewezen je maandverband om de 3 tot 4 uren te veranderen vooraleer het doormat wordt. Het helpt onaangename menstruatiegeurtjes te voorkomen en helpen intieme irritatie te vermijden (zoals jeuk en ongemak).

Draag je losse kleding

Het dragen van strakzittende kleding kan je natuurlijke hygiëne in de weg staan. Vermijd dus strakke trainingskleding en kies voor goed geventileerde kleding.

Draag zorg voor je ondergoed

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik 100% katoenen ondergoed. Spoel je ondergoed of enig andere kleding die in contact komt met de vulva, dubbel na het wassen.

Blijf droog

Hou je intieme huid droog en proper zodat je intieme hygiëne gevoed wordt. Bijvoorbeeld, verwijder onmiddellijk je natte zwempak of trainingskleding na het zwemmen of sporten.

Controleer met je arts

Is de vulva of intieme huid gevoelig bij het aanraken, rood, gezwollen of jeukt het, dan ben je waarschijnlijk intiem geïrriteerd en kan je een infectie hebben. Je kunt van verzorgingsmiddel veranderen. Maar indien het zich voordoet, doe je er best aan je arts  te raadplegen om de oorzaak en de gepaste behandeling te bepalen.

Heb je last van huidirritatie met sommige maandverbanden, dan kan je best sommige andere producten met lotion overwegen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Chloéé

Chloéé

gemeld

Een kleine tip: Wie last heet van infictie e.d., kan Zwitsal zeepvrije wasgel gebruiken om zich te wassen. Werkt super, is fris en proper!

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina