Hoe lichaamsgeurtjes aanpakken?

Hoe lichaamsgeurtjes aanpakken?

De reukzin van een vrouw tijdens de menstruatie varieert: ze is gevoeliger voor reuk en geurtjes gedurende de pre-ovulatie periode dan gedurende de resterende periode van haar cyclus. De mogelijke plausibele uitleg zou kunnen zijn dat intieme lichaamsgeuren een belangrijke rol spelen wanneer wij een partner met de juiste biologische kenmerken selecteren voor een succesvolle reproductie. In ieder geval, hierna enkele tips om de lichaamsgeurtjes elke dag opnieuw te beperken.


Blijf net en proper

De intieme huid is een gevoelige zone en vooral wanneer je menstrueert, wens je zo goed mogelijk je huid te verzorgen. Verbeter je intieme hygiene door:

  • Een nat badpak of trainingskledij onmiddellijk te verwijderen.
  • Geen strakzittende trainingskledij te dragen.

Was op delicate manier

  • Reinig zacht je intieme delen met lauw water. Gebruik hiervoor een zacht washandje, je vingers of spoel de zone tijdens het douchen.
  • Vermijd producten die je vaginale pH-waarden aantasten.

Wissel vaak van ondergoed

  • Draag proper en 100% katoenen ondergoed.
  • Zorg dat je steeds extra ondergoed op zak hebt tijdens je menstruatie.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik inlegkruisjes

Intieme lichaamsgeurtjes buiten de menstruatie zijn natuurlijk en normaal. Wens je echter deze intieme geurtjes te verminderen, dan zijn inlegkruisjes de ideale oplossing omdat zij de vochtigheid, die kan leiden tot de geurontwikkeling, absorberen . Maandverbanden en inlegkruisjes met parfums kunnen je eveneens helpen fris en vertroeteld te voelen.

Wissel vaak van maandverband

Menstruele bloeding is reukloos totdat het in contact komt met bacteriën en lucht. Indien je regelmatig van tampon of maandverband verandert en jezelf regelmatig wast, kan je de reuk verminderen. Leer meer over Blijf actief, fris en vol zelfvertrouwen tijdens je menstruatie.

Controleer met je arts

Indien je huidirritatie ervaart in de intieme zone (intieme irritatie) of wanneer er enige verandering opduikt in de natuurlijke afscheiding, raadpleeg dan je arts of gezondheidsverzorger om de oorzaak en de juiste behandeling te bepalen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Lesles

Lesles

gemeld

Had eens geurende inlegkruisjes gekocht, maar merkte toen pas geuren op bij gebruik. Nu weer overgeschakeld naar gewone, zonder geur, en ben daar weer tevreden va. Voldoende verversen voorkomt hier dus geur .

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador