Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Maak het als eerste bespreekbaar.
Kaart het onderwerp zelf aan in plaats van te wachten tot je partner er over begint. Als je je de laatste tijd wellicht wat vreemd hebt gedragen of je niet helemaal op je gemak voelde, kan er samen over praten een opluchting zijn voor je partner die misschien niet goed wist wat er met je aan de hand was.

Hoe begin je het gesprek?
Het is je partner ongetwijfeld al opgevallen dat je vaker naar het toilet gaat of dat je zelfs sommige activiteiten uit de weg gaat; dit is een ideaal vertrekpunt voor een gesprek. Je kunt het onderwerp bijvoorbeeld aankaarten door te zeggen: “Ik moet tegenwoordig vaker naar het toilet dan voorheen en daarom vind ik het moeilijk om te genieten van momenten waarop ik niet zo snel naar het toilet kan, zoals tijdens een bioscoopbezoek of lange autoritten.” Op deze manier verklaar je de veranderingen in je gedrag, bovendien laat je weten dat een gevoelige blaas je parten speelt. 

Geef je partner de tijd om het te begrijpen.
Hoewel je partner hoogstwaarschijnlijk erg begripvol zal zijn, is het belangrijk te onthouden dat hij wellicht totaal geen idee had van jouw problemen. Vertel hem over de symptomen, omschrijf hoe ze van invloed zijn op jouw leven én op jullie relatie. 

Vertel dat een gevoelige blaas regelmatig voorkomt bij vrouwen. 
Help je partner begrijpen hoe, waarom en wie er last kan hebben van een gevoelige blaas. Verzeker hem dat je zo goed mogelijk omgaat met je gevoelige blaas door het gebruik van inlegkruisjes, inlegverband en broekjes en leg uit dat je je blaas probeert te versterken.  

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Blijf praten.
Moedig je partner aan om vragen te stellen en zijn zorgen kenbaar te maken zodat jullie samen op een goede manier kunnen omgaan met een gevoelige blaas. Op die manier heb je iemand om mee te praten over jouw gezondheid en praktische steun als je die nodig hebt. 

Claire, administratrice, 35: "Het begon bij mij negen jaar geleden, maar ik hou mijn gevoelige blaas niet meer geheim – nu kan ik op mijn man en beste vrienden rekenen voor steun.”

Mary, schoonmaakster, 44: "Het heeft een tijdje geduurd, maar nu spreek ik met mijn man, gezin en beste vrienden over mijn zwakke blaas."

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina