Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Maak het als eerste bespreekbaar.
Kaart het onderwerp zelf aan in plaats van te wachten tot je partner er over begint. Als je je de laatste tijd wellicht wat vreemd hebt gedragen of je niet helemaal op je gemak voelde, kan er samen over praten een opluchting zijn voor je partner die misschien niet goed wist wat er met je aan de hand was.

Hoe begin je het gesprek?
Het is je partner ongetwijfeld al opgevallen dat je vaker naar het toilet gaat of dat je zelfs sommige activiteiten uit de weg gaat; dit is een ideaal vertrekpunt voor een gesprek. Je kunt het onderwerp bijvoorbeeld aankaarten door te zeggen: “Ik moet tegenwoordig vaker naar het toilet dan voorheen en daarom vind ik het moeilijk om te genieten van momenten waarop ik niet zo snel naar het toilet kan, zoals tijdens een bioscoopbezoek of lange autoritten.” Op deze manier verklaar je de veranderingen in je gedrag, bovendien laat je weten dat een gevoelige blaas je parten speelt. 

Geef je partner de tijd om het te begrijpen.
Hoewel je partner hoogstwaarschijnlijk erg begripvol zal zijn, is het belangrijk te onthouden dat hij wellicht totaal geen idee had van jouw problemen. Vertel hem over de symptomen, omschrijf hoe ze van invloed zijn op jouw leven én op jullie relatie. 

Vertel dat een gevoelige blaas regelmatig voorkomt bij vrouwen. 
Help je partner begrijpen hoe, waarom en wie er last kan hebben van een gevoelige blaas. Verzeker hem dat je zo goed mogelijk omgaat met je gevoelige blaas door het gebruik van inlegkruisjes, inlegverband en broekjes en leg uit dat je je blaas probeert te versterken.  

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Blijf praten.
Moedig je partner aan om vragen te stellen en zijn zorgen kenbaar te maken zodat jullie samen op een goede manier kunnen omgaan met een gevoelige blaas. Op die manier heb je iemand om mee te praten over jouw gezondheid en praktische steun als je die nodig hebt. 

Claire, administratrice, 35: "Het begon bij mij negen jaar geleden, maar ik hou mijn gevoelige blaas niet meer geheim – nu kan ik op mijn man en beste vrienden rekenen voor steun.”

Mary, schoonmaakster, 44: "Het heeft een tijdje geduurd, maar nu spreek ik met mijn man, gezin en beste vrienden over mijn zwakke blaas."

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Bescherming tegen urineverlies

Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes)

Always Discreet

€0,75

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador