Je menstruatie: maak er het beste van!

Je menstruatie: maak er het beste van!

Een zeurend gevoel in je buik, of wat pijn zelfs. Prikkelbaarheid. Onbedaarlijke zin in chocolade… Het zijn maar een paar signalen die aangeven dat je menstruatie er weer aankomt. Die herkennen, helpen je al een eind op weg om er toch een gelukkige periode van te maken…


Elke menstruatiecyclus is persoonlijk

Elke vrouw die ouder en vruchtbaar wordt, ontwikkelt een menstruele cyclus. Tijdens die cyclus vernieuwt je baarmoeder de binnenwand om die klaar te maken voor het innestelen van een bevruchte eicel. Is die er niet? Dan begint je baarmoeder haar binnenwand weer schoon te maken… en begin je te menstrueren. Dit in een notendop, want hieraan gaan verschillende menstruele fases vooraf, die allemaal hun eigen fysieke, emotionele en sociale aspecten met zich meebrengen. En in hoeverre je daar 'last' van hebt, is erg persoonlijk.

Breng je cyclus in kaart

Menstruatiepijn, het opzwellen van handen, voeten en handen en pijn in de onderrug… sommige vrouwen hebben er nauwelijks last van, anderen kampen er elke maand mee. En al doen maandverbandspecialisten zoals Always er alle aan om het zo comfortabel mogelijk te maken, soms zijn andere remedies en advies van je huisarts nodig om je 'maandelijks lijden' te verzachten. Maar dan moet je eerst je cyclus in kaart brengen. Dan kan je voorspellen wanneer je ongesteld wordt, merk je hoe je lichaam verandert en kan je nagaan of je last hebt van PMS. Door het bijhouden van je menstruele cyclus heb je ook meer inzicht in je vruchtbaarheid en kan je een aantal vragen die je huisarts zal stellen, meteen beantwoorden.

Heb ik last van PMS?

85% van de vrouwen heeft wel eens fysieke of emotionele klachten in de periode tussen de ovulatie en de eerste dagen van de menstruatie. Dit worden premenstruele symptomen genoemd. Als die klachten een negatieve invloed hebben op je werk, school of persoonlijke relaties, spreken we over PMS. Van prikkelbaarheid tot paniekaanvallen, van menstruatiepijn tot menstruatiekrampen, van vocht vasthouden tot eetaanvallen De symptomen van PMS kunnen erg verschillen. Als jouw PMS-klachten niet zo ernstig zijn, kan een gezondere levensstijl je helpen: hier vind je informatie over het effect van voeding op je lichaam, vooral tijdens je menstruatie. Maar wanneer je eigen pogingen om je PMS-klachten te verminderen niet helpen, is het tijd om naar je huisarts te gaan. Als je PMS-klachten zeer ernstig zijn, kan die één of een combinatie van medicijnen voorschrijven.

Er is hoop!

Always Sensitive

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Meer dan 50% van de vrouwen heeft elke maand last van menstruatiepijn en 25% moet daardoor al eens thuisblijven van werk of school. Maar jezelf wat (laten) verwennen tijdens die periode en kiezen voor comfortabel, absorberend maandverband kunnen het 'leed' al serieus verzachten. En bedenk: menstruatiepijn vermindert naarmate je ouder wordt en verdwijnt vaak na een zwangerschap.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina