JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Jouw menstruatiecyclus

Je menstruatie. Het is een overgangsrite, die van jou een vrouw maakt en waardoor je nu zelf nieuw leven kunt maken.


Hier lees je meer over de fysieke, emotionele en sociale aspecten van menstruatie. Je verneemt wat menstruatie precies is en hoe je PMS-klachten kunt verlichten.

Menstruatie is slechts een onderdeel van een grotere menstruele cyclus. Elke vrouw die ouder en vruchtbaar wordt, ontwikkelt een menstruele cyclus. Tijdens deze cyclus vernieuwt je baarmoeder de binnenwand om te zorgen dat deze optimaal is voor het innestelen van een eventuele bevruchte eicel. Is er geen bevruchte eicel? Dan begint de baarmoeder met het afbreken van de binnenwand en het schoonmaken van de baarmoeder. Dit wordt menstruatie genoemd. Deze cyclus herhaalt zich elke maand tot je de menopauze bereikt, het natuurlijke einde van je menstruatie. Dit gebeurt doorgaans rond je 50 jaar.

Menstruatie is een ingewikkeld proces en slechts een onderdeel van de cyclus die bestaat uit de menstruele fase, pre-ovulatiefase, ovulatiefase en premenstruele fase.

Die worden geregeld door je hersenen en een complex hormoonsysteem. Hoewel de duur van een menstruatiecyclus kan variëren, is het aantal dagen tussen de ovulatie en je menstruatie altijd hetzelfde – ongeveer 14 dagen (een variatie van 11 tot 16 dagen is normaal). Als je cyclus bijvoorbeeld 31 dagen duurt, duurt de eerste helft van je cyclus 16 dagen en ovuleer je op dag 17.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina