Leer hoe je krampen kan aanpakken

Leer hoe je krampen kan aanpakken

Krampen zijn uteriene contracties die worden veroorzaakt door prostaglandinen, hormoonachtige stoffen. De contracties zorgen ervoor dat het baarmoederslijmvlies dat zich tijdens je menstruatie opstapelt, verdwijnt. Gewoonlijk zijn de krampen zacht. Maar soms, kunnen ze zeer ernstig zijn. De pijnen variëren tussen scherpe steken waardoor je letterlijk in elkaar klapt, of tergende pijnen doorheen buik en lage rug. Sommige vrouwen lijden soms aan duizeligheid, misselijkheid, diarree of braken.


Krampen aanpakken

Wanneer je krampen voelt aankomen, probeer dan een combinatie van de hierna genoemde middelen, om de pijn te verzachten:

  1. Pijnstillers: Vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen of naproxen natrium remt de vorming van prostaglandinen en verzachten de krampen. Heb je bloedingsstoornissen, leverziekte, maagstoornissen of –zweren, raadpleeg dan eerst je arts alvorens dit type medicatie te nemen.
  2. Lichaamsbeweging & Stretch: Regelmatige lichaamsbeweging en stretching zijn zeer doeltreffend
  3. Ontspanning: Ontspanning door meditatie of yoga-praktijk. Heb voldoende nachtrust vóór en tijdens je menstruatie om het ongemak aan te kunnen. Probeer jezelf te vertroetelen.
  4. Neem vitamines: Vitamine B1 of een magnesium supplement kan de pijn verzachten
  5. Opwarmen: Neem een warm bad of leg een warm doek op je onderbuik of lage ruggedeelte
  6. Contraceptie: Hormonale contraceptie kan eveneens de menstruele pijnen verzachten. Neem deze slechts in na goedkeuring van je arts.

Zijn de symptomen te erg, controleer dan met je arts of er zich niets anders voordoet in je lichaam en om meer te weten te komen over andere medische opties die voor jou geschikt zijn.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Hevige menstruatie oplossingen en advies

Hevige menstruatie oplossingen en advies

leer-hoe-je-ongewoon-bloeden-kunt-aanpakken

Voel je goed met je lichaam en energiek ondanks je menstruatie. Pak de buikpijn en in sommige gevallen vervelend hevige menstruatie aan met deze tips en advies.