Menstruele krampen, menstruatiepijn en PMS

Menstruele krampen, menstruatiepijn en PMS

85% van de vrouwen heeft wel eens fysieke of emotionele klachten in de periode tussen de ovulatie en de eerste dagen van de menstruatie. Dit worden premenstruele symptomen genoemd. Als je door die symptomen minder goed functioneert, wordt dit PMS genoemd.


PMS bestaat uit een groot aantal fysieke, emotionele en gedragssymptomen, zoals buikpijn of dysmenorroe, die voor elke vrouw anders zijn. PMS-symptomen hebben te maken met veranderingen in het endocriene systeem dat hormonen produceert die de menstruele cyclus regelen.

Omdat het endocriene systeem van een vrouw zo complex is, is het onduidelijk waarom de ene vrouw meer last heeft van PMS dan de andere. Bij veel vrouwen met PMS-klachten komt dit vaker in de familie voor. Alleen vrouwen die tijdens hun maandelijkse menstruele cyclus ovuleren, kunnen last hebben van PMS-klachten. Vrouwen die niet ovuleren omdat ze zwanger zijn, in de overgang zijn of de pil slikken, hebben geen PMS-symptomen.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina