PMS: ‘Ik ben chagrijnig, en dan?’

PMS: ‘Ik ben chagrijnig, en dan?’

Zin in meer-experte Kristel draagt een gouden kroontje en eist daarmee het recht op PMS.


Bij sommigen kondigt het zich op voorhand aan, bij anderen is het er plots: de maandstonden. Een onderdeel van de biologische voorbestemdheid om kinderen te krijgen. Prachtig, ware het niet dat je rug er zo verdomd pijn van kan doen. Of je buik. Opgeblazen. Hoofdpijn. Emotioneel en vergeetachtig.

Ik kreeg mijn maandstonden vrij laat en had er aanvankelijk geen greintje last van had. Maar plots kreeg ik regelmatig huilbuien vanuit het niets. Een vlieg in mijn soep? Huilen. De kat die niet bij me wil komen? Huilen. Telkens kreeg ik de dag erna mijn maandstonden. PMS dus. Ik word dan chagrijnig, emotioneel en wil dat mijn man me tien keer per dag vastpakt en lief tegen mij is. Mag het even? Hoe voelt een CEO zich bij een herstructurering van z’n bedrijf? Dat is nu precies wat er met ons gebeurt: een reorganisatie. En aangezien wij de CEO van ons lichaam zijn, zul je dat aan ons merken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik eis het recht op overgevoeligheid tijdens die periode. Er zou een signaal voor moeten bestaan, een gouden kroontje bijvoorbeeld, met als opschrift: ‘Queen for today’. Zodat je ongevraagd een meeting kunt verlaten voor een ‘changement’. Zodat iemand z’n zitplaats in de tram aan je afstaat. Zodat je baas je een doos tissues brengt in plaats van nóg een dossier op je bureau. Dus, als je binnenkort een vrouw ziet met een gouden kroontje, weet dan dat ik dat ben en dat ik graag heb dat je lief tegen me bent. Het straatbeeld zou er heel anders uitzien, met al die gekroonde vrouwen. Proberen?

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina