PMS: ‘Ik ben chagrijnig, en dan?’

PMS: ‘Ik ben chagrijnig, en dan?’

Zin in meer-experte Kristel draagt een gouden kroontje en eist daarmee het recht op PMS.


Bij sommigen kondigt het zich op voorhand aan, bij anderen is het er plots: de maandstonden. Een onderdeel van de biologische voorbestemdheid om kinderen te krijgen. Prachtig, ware het niet dat je rug er zo verdomd pijn van kan doen. Of je buik. Opgeblazen. Hoofdpijn. Emotioneel en vergeetachtig.

Ik kreeg mijn maandstonden vrij laat en had er aanvankelijk geen greintje last van had. Maar plots kreeg ik regelmatig huilbuien vanuit het niets. Een vlieg in mijn soep? Huilen. De kat die niet bij me wil komen? Huilen. Telkens kreeg ik de dag erna mijn maandstonden. PMS dus. Ik word dan chagrijnig, emotioneel en wil dat mijn man me tien keer per dag vastpakt en lief tegen mij is. Mag het even? Hoe voelt een CEO zich bij een herstructurering van z’n bedrijf? Dat is nu precies wat er met ons gebeurt: een reorganisatie. En aangezien wij de CEO van ons lichaam zijn, zul je dat aan ons merken.

Ik eis het recht op overgevoeligheid tijdens die periode. Er zou een signaal voor moeten bestaan, een gouden kroontje bijvoorbeeld, met als opschrift: ‘Queen for today’. Zodat je ongevraagd een meeting kunt verlaten voor een ‘changement’. Zodat iemand z’n zitplaats in de tram aan je afstaat. Zodat je baas je een doos tissues brengt in plaats van nóg een dossier op je bureau. Dus, als je binnenkort een vrouw ziet met een gouden kroontje, weet dan dat ik dat ben en dat ik graag heb dat je lief tegen me bent. Het straatbeeld zou er heel anders uitzien, met al die gekroonde vrouwen. Proberen?

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Artsen gebruiken volgende criteria om de diagnose PMS te stellen: de patiënt moet tijdens de premenstruele fase last hebben van vijf (of meer) van de volgende symptomen en deze symptomen moeten afwezig zijn na de menstruatie. Ook moet ten minste één van de symptomen in groep A staan.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
VOEDING EN MENSTRUATIEPIJNEN

VOEDING EN MENSTRUATIEPIJNEN

VOEDING EN MENSTRUATIEPIJNEN

Wat je eet heeft invloed op alles wat je doet. Het heeft effect op je energieniveau, het kan je haar glanzend of dof maken, het heeft gevolgen voor je gewicht en het heeft invloed op je algehele gezondheid. Je voeding heeft ook invloed op je PMS-klachten. Als je veel dingen eet die slecht voor je zijn, heeft dat op den duur gevolgen voor je lichaam. Je voelt je futloos en lui, wordt snel ziek of voelt je gewoon niet helemaal lekker. Gezonde voeding is essentieel voor een lang en gezond leven en ook voor je menstruatie. Hier vind je informatie over het effect van voeding op je lichaam, vooral tijdens je menstruatie.