Top 10 van de mythes wat de menstruatie betreft

Top 10 van de mythes wat de menstruatie betreft

Mythe 1: Je kan niet zwanger worden tijdens je menstruatie

Het is onwaarschijnlijk maar niettemin bestaat er altijd een kans. De ovulatie is onvoorspelbaar en dus ook de menstruele cyclus.

Mythe 2: Baden of je haar wassen tijdens je menstruatie verhoogt de vloed

Dit is een oude Mythe maar fout. Je bent vrij om je net en fris te houden zonder "de kranen open te draaien".

Mythe 3: Geen lichaamsbeweging, je moet altijd rust nemen tijdens je menstruatie

Indien je lichaamsbeweging wenst te nemen, dan is er geen reden om dat niet te doen. Het is eigenlijk een ideale manier om PMS en krampen onder controle te houden omdat het de levering van zuurstof aan de spieren verhoogt. Leer meer over Blijf actief, fris en vol zelfvertrouwen tijdens je menstruatie .

Mythe 4: Je moet je arts raadplegen wanneer je menstruatie start

Tenzij er een probleem opduikt, zoals hevige pijn of bloedingen, moet je de gynaecoloog niet raadplegen enkel en alleen omdat je voor het eerst menstrueert. Over het algemeen beginnen vrouwen met deze bezoeken wanneer zij sexueel actief worden of op 18-jarige leeftijd, om het even wat zich het eerst voordoet.

Mythe 5: Je menstruatie moet op zijn minst een week duren

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Ieders menstruatie is verschillend. Het is perfect natuurlijk wanneer een menstruatie tussen de drie tot zeven dagen duurt. Je menstruatie kan niet geregeld zijn wanneer je ze voor het eerst hebt. Indien na het eerste jaar je menstruatie over het algemeen langer of korter duurt dan een week, dan kan je hierover met je arts praten.

Mythe 6: Maagden mogen geen tampons inbrengen

De mythe zegt dat vrouwen die nog geen sex hebben gehad, pijn zullen hebben bij het inbrengen van de tampon. Fout, dit hangt af van persoon tot persoon. Bijvoorbeeld, sommige meisjes hebben de voorkeur voor tampons met kunstof inbrenghuls omdat zij gemakkelijk glijden. Een andere zorg is dat tampons op een of andere manier "je maagdelijkheid wegnemen". Ook fout. De enige manier om je maagdelijkheid te verliezen is geslachtsverkeer hebben. Sommige moeders hebben liever dat hun dochter wachten met het gebruik van tampons, dus indien dit op jouw van toepassing is, praat er dan eerst met je moeder over.

Mythe 7: Ga niet zwemmen tijdens je menstruatie

Maandverbanden werken niet in het water. Dus, indien je een zwempartij hebt gepland tijdens je menstruatie, draag dan een tampon. Met een tampon is het volledig veilig om te gaan zwemmen (en het is onwaarschijnlijk dat het koordje verschijnt, dus niet nodig om een short over je zwempak te dragen). Maar indien tampons niet echt je stijl zijn, kan je steeds een maandverband in je zwempak dragen indien je het bij zonnebaden houdt en buiten het water blijft.

Mythe 8: Premenstrueel syndroom (PMS), het is allemaal in het hoofd

PMS symptomen staan in verband met de manier waarop je lichaamshormonen veranderen doorheen je maandelijkse cyclus. Symptomen kunnen emotioneel (zoals prikkelbaarheid, depressie of moeheid) en fysiek (krampen of hoofdpijnen) zijn. Je kunt het behandelen door gezonder te eten en voedingsupplementen aan je dieet toe te voegen, te rusten en lichaamsbeweging te hebben en om hulp en ondersteuning vragen. Leer Verlos jezelf nu van PMS (artikel 1).

Mythe 9: Praten met je dochter over menstruatie voor ze menstrueert zal haar alleen maar afschrikken

Je kunt beter altijd open en eerlijk spelen met je dochter. Omdat meisjes over het algemeen hun menstruatie krijgen tussen leeftijd van negen en 16 jaar (voor de meeste meisjes tussen 11 en 13), is het niet gemakkelijk voor een ouder om te weten wanneer hij dit onderwerp moet aanraken. Er zijn bepaalde tekenen in de ontwikkeling van je dochter, zoals ontluikende borsten, toename in zweten, verschijnen van acne en haargroei onder de oksels. Dit zijn aanwijzingen dat ze de puberteit ingaat en dus een perfect ogenblik om het gesprek verder te zetten (of zich open te stellen voor). Je dochter zal schrikken wanneer ze begint te bloeden indien je niet eerst met haar hierover hebt gepraat. Ontdek hoe praat je met je tiener over puberteit en hoe je dochter voorbereiden op haar eerste menstruatie. Bovendien, leer hoe een moeder haar tiener kan helpen met de lichaamsveranderingen en help je dochter begrijpen wat zich voordoet in de hersenen.

Mythe 10: Dochters vertellen steeds aan hun moeders wanneer hun menstruatie begint

Dit kan zijn maar niettemin kan het ook niet. Meisjes voelen zich beschaamd of zitten ermee verveeld om met hun moeders over hun menstruatie te praten. Moeders moeten hun dochters laten weten dat zij altijd openstaan voor een gesprek en vragen over intieme onderwerpen. Het is belangrijk dat een dochter aanvoelt dat ze haar moeder kan vertrouwen met zulke persoonlijke informatie. Doet ze dit niet, ziehier enkel tips over Moedig je dochter aan te praten (met een volwassen persoon waarin ze vertrouwen heeft) over puberteit.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina