Versterk je bekkenbodemspieren!

Versterk je bekkenbodemspieren!

Wat is een bekkenbodemspier?

De bekkenbodem behoort tot de spiergroepen in het lichaam die ondersteuning geven aan de urineblaas, darmen en baarmoeder. De bekkenbodemspier zit tussen de benen en loopt slingvormig van het schaambeen tot aan het stuitje.

Wat is de rol van de bekkenbodemspier?

Een eenvoudig methode om je bekkenbodemspier te vinden, is de “plasstop": wanneer je aan het plassen bent, stop dan voor een ogenblik de urinestroom. Wanneer je dit doet, voel je dat de bekkenbodemspier zich samentrekt: dit is de actie die nodig is om de oefeningen uit te voeren. Je bent dus nu klaar om je bekkenbodemspieren te versterken.

Waarom moet ik deze versterken?

Zwangerschap, geboorte of het ouder worden hebben een afzwakkend effect op deze spieren en liggen waarschijnlijk aan de bron van de inzakking van de bekkenbodemorganen. Dit resulteert in een zwakke bekkenbodem met een gevoelige uriniblaas als gevolg.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe kan ik mijn bekkenbodemspieren versterken?

Eenvoudige oefeningen kunnen uitgevoerd worden gedurende de dag: aan je bureau, terwijl je TV kijkt, of terwijl je een douche of bad neemt…om het even wanneer je enkele ogenblikken vrij hebt. Lees ook, Help, de baby is geboren maar de veranderingen in mijn lichaam stoppen niet! en hoe kleine urineverliezen onder controle houden.

Hoeveel tijd neemt dit in beslag?

Na een aantal maanden, moet je resultaten boeken. Je incontinentie moet verbeteren alsook de gevoeligheid die je hebt bij geslachtsverkeer. Ga toch verder met de oefeningen, zelfs wanneer je merkt dat alles weer werkt zoals het moet.

5-stappen dagelijkse bekkenbodemspieroefening

  1. Trek je spieren op door je anus samen te trekken en je vulva naar boven te trekken. Wanneer je de spieren spant, probeer ze verder op te spannen naar lichaamsholte en trek je buik in.
  2. Tel traag tot 10 (of zolang je kunt) en haal normaal adem. Ontspan de spieren. Vermijd je adem op te houden of je maag en je billen samen te trekken of je spieren tegelijkertijd samen te trekken.
  3. Herhaal dit 10 keer.
  4. Ben je de oefeningen beu, wissel dan af met trage samentrekkingen in reeksen van 10 snelle samentrekkingen/ontspannen en herhaal de oefening opnieuw maar traag. Elke week kan je samentrekkingen toevoegen maar zorg ervoor niet te overdrijven en rust altijd uit tussen een serie samentrekkingen.
  5. Herhaal zo vaak je kunt gedurende de dag, maar minstens vijf keer per dag. De oefening kan al zittend, staand of liggend worden uitgevoerd en niemand heeft er weet van (let er wel op dat je de spieren van je aangezicht niet tegelijkertijd samentrekt of je geeft je geheim vrij!).

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Hildnol

Hildnol

gemeld

Een goeie bekkenspieroefening is in zijlig plat met onderste been in 45 graden gebogen en boveste been gestrekt en zo je bekken een zestal sec. Optrekken . Proberen maar!!

  • melden

Goede voorbereiding op zwangerschap ? :)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina