Vragen over tampons en TSS (toxisch shocksyndroom)

Vragen over tampons en TSS (toxisch shocksyndroom)

Of tampons toxisch shocksyndroom veroorzaken? Het antwoord lees je hier.


Vragen over tampons en TSS (toxisch shocksyndroom)

Wij vinden het belangrijk dat vrouwen weten wat TSS of het toxisch shocksyndroom is. Dat ze de symptomen kunnen herkennen en weten hoe ze het risico kunnen verminderen. Neem je tijd om onderstaande informatie aandachtig te lezen of lees de bijsluiterin je verpakking tampons.

Veroorzaken de bestanddelenin jullie tampons TSS?

Nee, TSS is eenzeldzame, maar ernstige aandoening. De meest recente onderzoeken bevestigen dat er geen verband is tussen TSS en de bestanddelen gebruikt in een tampon. Los daarvan is het belangrijk om de symptomen van TSS te kennen en te weten hoe je de risico’s kunt beperken. Neem je tijd om onderstaande informatie te lezen of lees de bijsluiter in je verpakking tampons.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik las dat tampons van 100% katoen het risico op TSS verminderen met 100%. Is dat waar?

Neen, dat is niet zo. De meest recente wetenschappelijke studies tonen aan dat zowel het gebruik van tampons uit kunstzijde als het gebruik van tampons uit katoen, een klein risico op TSS inhoudt. Ongeacht het het type tampon dat je gebruikt, informeer je je best over de symptomen van TSS. Merk je een symptoom of symptomen opwanneer je een tampon draagt? Verwijder die dan onmiddellijk en raadpleeg je arts.

Bevatten jullie tampons synthetische materialen? En verhoogt dit het risico op TSS?

Nee, helemaal niet. Onze tampons werden getest en beoordeeld door een comité onafhankelijke experten, bestaande uit uit dokters, wetenschappers en leden van de volksgezondheid. Ze bevestigen dat onze tampons en hun bestanddelen veilig zijn voor gebruik. Meer informatie over het toxisch shocksyndroom? Lees dit artikel.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer