Waaruit bestaat een Always-maandverband?

Waaruit bestaat een Always-maandverband?

De Always maandverbanden worden gemaakt met dezelfde bestanddelen die sinds jaren worden gebruikt in producten voor vrouwelijke hygiëne, en zijn volledig veilig. Always brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, die comfortabel zitten en je beschermen tegen lekken


Waaruit bestaat een Always-maandverband?

De Always maandverbanden worden gemaakt met dezelfde bestanddelen die sinds jaren worden gebruikt in producten voor vrouwelijke hygiëne, en zijn volledig veilig. Always brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, die comfortabel zitten en  je beschermen tegen lekken. De veiligheid van vrouwen die onze maandverbanden gebruiken, ligt ons nauw aan het hart. De bestanddelen die we in onze Always maandverbanden gebruiken werden eerst getest zodat je ze met een zeker en veilig gevoel kan gebruiken. De veiligheidsevaluaties worden herzien door een comité van onafhankelijke experts waaronder artsen, wetenschappers en leden van de voor volksgezondheid bevoegde instanties.

Hieronder vind je een overzicht van het materiaal gebruikt in Always-maandverbanden.

Materialen en functies van maandverbanden

Toplaag
Zachte stof ontworpen om het vocht ver van je huid weg te houden

Absorberende kern
Deel van het maandverband dat vochtaantrekt en vasthoudt

Buitenste laagje
Zacht en waterdicht laagje dat vocht in de kern van het maandverband houdt

Klevend laagje
Dit deeltje zorgt ervoor dat het maandverband goed op het ondergoed blijft vastzitten

Parfum (enkel bij de geparfumeerde producten)
De overige producten zijn parfumvrij. Voor een schoon en fris gevoel.

Plakstrip
Onderdeel dat het maandverband doet plakken. Kan bij sommige maandverbanden dienst doen alshygiënisch zakje.

Papier op de vleugels
Bescherming van de kleefstrips voor gebruik van het maandverband (verwijderen vóór gebruik)

Synthetische vezels van polyolefin identiek aan de vezels gebruikt in kleding. Het toplaagje van de maandverbanden binnen het Silk-assortiment is zacht dankzij verschillende verzorgingsingrediënten die gewoonlijk worden gebruikt in bodylotions.

Absorberende cellulose (het absorberende bestanddeel dat in onze maandverbanden gebruikt wordt sinds de jaren 20), polyolefin,  absorberende polymeer (met uitzondering van de Maxi maandverbanden), kunstzijde of polyester.

Bedrukte polyolefin zoals die gebruikt wordt op kleding.

Kleefstof van het type voeding.

Voor alle producten met parfum: parfums conform aan de strenge veiligheidsvereisten voorgeschreven door de international parfumassociatie (International Fragrance Association, IFRA). We bieden een gevarieerd assortiment aan zodat de consument kan kiezen voor een hygiëneproduct zonder parfum indien gewenst.

Bedrukte polyolefin zoals die gebruikt wordt op kleding, en papier (uitsluitend bij Maxi maandverband).

Bedrukt papier

*De samenstelling van de  “Silk-collectie” vind je op de verpakking onder de titel “ingrediënten: petroleum, behenyl alcohol, zinkoxide, Siliciumdioxide, Isononyl Isononylftalaat, Serica (zijdevezels), Glycine van sojabonen, Polydroxystearidezuur, BHT, tocoferol, extract van kamille, Bisabolol.”

Always Discreet

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Sommigen vragen ons of onze maandverbanden en hun samenstelling veilig zijn voor gebruik.

Ja, onze maandverbanden kunnen worden gebruikt in alle veiligheid. Sinds 1983 staat Always aan je zijde om je bescherming en comfort te bieden. En alles begint natuurlijk bij veiligheid. De veiligheid van vrouwen die onze maandverbanden gebruiken, ligt ons nauw aan het hart .. De veiligheidsevaluaties worden herzien door een comité van onafhankelijke experts waaronder artsen, wetenschappers en leden van de voor volksgezondheid bevoegde instanties. Deze resultaten werden ook gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Kunnen jullie maandverbanden een allergische reactie veroorzaken?

Al onze producten werden uitvoerig getest voor gebruik. Ze veroorzaken geen allergische reacties.

Zijn jullie maandverbanden met parfum veilig? Zullen ze geen irritatie of jeuk veroorzaken?

We zijn er zeker van dat de bestanddelen gebruikt in onze maandverbanden geen irritatie, jeuk of allergische reacties veroorzaken. Ook de geparfumeerde modellen niet. Het parfum aanwezig in onze maandverbanden, voldoet aan strenge veiligheidsvoorwaarden van de internationale vereniging voor parfums (International Fragrance Association, IFRA). Vrouwen die liever geen parfum hebben, al eens een allergische reactie vertoonden of gevoelig zijn aan parfum, raden we de ongeparfumeerde maandverbanden aan. We bieden onze consumenten een gevarieerd assortiment zodat ze ook ongeparfumeerd maandverband kunnen kiezen indien ze dat wensen.

Waarom bestaan jullie maandverbanden niet uit 100% katoen?

De Always-maandverbanden werden ontwikkeld voor optimale bescherming en comfort. De bestanddelen van onze maandverbanden voldoen aan dezecriteria.

Werd het Always-maandverband gebleekt in chloor?

Nee, de absorberende materialen van het Always-maandverband werden gecreëerd volgens een reinigingsproces, zonder chloor.

Waarom worden maandverbanden gebleekt?

Bleken is een technische term die doelt op zuivering van de vezels. De vezels zuiveren van cellulose wordt gedaan om onzuiverheden te verwijderen en de vezels te reinigen. Bleken van de vezels is het resultaat van deze procedure en niet het doel.

Ik hoorde dat de maandverbanden een giftige dosis dioxine bevatten. Is dat waar?

Nee, de vezels worden gereinigd zonder chloor, en bevat geen dioxine.

Bevatten Always-maandverbanden giftige kleurstoffen?

Nee, de kleuren van onze maandverbanden bevatten zorgvuldig geselecteerde kleurstoffenzodat ze in alle veiligheid kunnen worden gebruikt.

Hoe zijn jullie zeker dat jullie producten veilig zijn?

Je mag gerust zijn. Al onze producten werden uitvoerig getest zodat ze in alle veiligheid kunnen worden gebruikt. Alleen de producten die voldoen aan onze eisen mogen worden verkocht. Meer nog, we laten onze producten inspecteren door een comité van onafhankelijke experten. Het comité bestaat uit dokters, wetenschappers en leden van de volksgezondheid. Hun bevindingen bevestigen dat onze maandverbanden veilig zijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer