Waaruit bestaat een Tampax tampon?

Waaruit bestaat een Tampax tampon?

De Tampax tampons worden vervaardigd uit dezelfde bestanddelen, dan deze die sinds jaren gebruikt worden in producten voor vrouwelijke hygiëne en zijn volledig veilig. Tampax brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, zodat je beschermd bent tegen lekken en ze comfortabel zitten.


De Tampax tampons worden vervaardigd uit dezelfde bestanddelen, dan deze die sinds jaren gebruikt worden in producten voor vrouwelijke hygiëne en zijn volledig veilig. Tampax brengt deze bestanddelen samen in unieke designs, zodat je beschermd bent tegen lekken en ze comfortabel zitten.

De belangrijkste bestanddelen die in de Tampax tampons worden gebruikt zijn katoen en kunstzijde. Uitvoerig onderzoek van de wetenschappers van Harvard, Dartmouth, de Universiteit van Wisconsin, de Universiteit van Minnesota en de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding, toont aan dat katoen en kunstzijde een lange en veilige gebruiksgeschiedenis hebben. De veiligheidsbeoordeling garandeert dat de miljoenen vrouwen die Tampax dagelijks gebruiken, dit ook in alle vertrouwen kunnen doen. De veiligheidsbeoordelingen worden herzien door een comité van onafhankelijke experts, waaronder artsen, wetenschappers en leden van autoriteiten op het gebied van bescherming van de gezondheid. Deze experts hebben geconcludeerd dat onze tampons en de bestanddelen die we gebruiken om ze te maken, heel veilig gebruikt kunnen worden.

Hieronder vind je een tabel die een overzicht geeft van de verschillende onderdelen van onze tampons, hun functionaliteit en de bestanddelen die nodig zijn voor de productie ervan:

Onderdelen van de tampon

Functie

Bestanddelen

Inbrenghuls

Om de tampon makkelijk in te brengen

Karton bestaande uit opgerold papier of kunststof

Absorberende kern

Verzekert bescherming door het menstruatiebloed te absorberen en vast te houden

Katoen en/of kunstzijde

Toplaagje rond de absorberende kern

Om de tampon pijnloos te verwijderen. Helpt bij de vorming van het absorberende rokje bij sommige varianten

Kunstzijde en polyester of polyethyleen en polypropyleen

Verwijderingskoordje

Om de tampon te verwijderen. Gevlochten bij sommige varianten

Katoen en/of polyester. Polypropyleenvlecht

Koordje

Om de tampon in de absorberende kern stevig vast te maken

Polyester omhuld door katoen of polyester

Parfum: alleen bij de geparfumeerde varianten. Alle andere varianten zijn niet geparfumeerd.

Geeft een licht, fris parfum

Parfums conform de strikte veiligheidseisen van de internationale vereniging voor geurstoffen (International Fragrance Association, IFRA)

Sommige mensen vragen ons of onze tampons en de bestanddelen die we gebruiken om ze te maken, veilig in gebruik zijn.

Ja, onze tampons zijn heel veilig in gebruik. Sinds de oprichting van het merk in 1936, vergemakkelijkt Tampax het leven van miljoenen vrouwen tijdens hun menstruatie. Tampax is er altijd om je te beschermen tijdens de belangrijke momenten in je leven en deze bescherming begint bij je veiligheid. De veiligheidsbeoordelingen van onze tampons en diens bestanddelen zijn uitgevoerd door een comité van onafhankelijke experts, bestaande uit artsen, wetenschappers en leden van autoriteiten op het gebied van bescherming van de gezondheid. Hun conclusies bevestigen dat onze tampons veilig gebruikt kunnen worden.

VRAGEN OVER TAMPONS EN HET TSS (Toxisch Shock Syndroom)

Wij vinden het belangrijk dat vrouwen toegang hebben tot gegevens over het TSS (Toxisch Shock Syndroom), dat ze informatie krijgen over de tekenen en symptomen van het TSS en dat ze weten hoe ze de risico's op het TSS kunnen verminderen. Neem de tijd om onderstaande informatie of de informatie in de bijsluiter bij de tampons aandachtig te lezen.

Veroorzaken de bestanddelen van jullie tampons TSS?

Nee, dat is niet waar. Het TSS is een zeldzame, maar ernstige aandoening. De meest recente wetenschappelijke gegevens over dit onderwerp tonen aan dat het TSS geen verband heeft met de bestanddelen die momenteel in de tampons worden gebruikt. Onafhankelijk van de bestanddelen van de tampons, is het echt heel belangrijk dat je weet welke de tekenen en symptomen van het TSS zijn en dat je weet hoe je de risico's op het TSS kunt verminderen. Neem de tijd om de informatie in dit artikel of in de bijsluiter in de doos met tampons zorgvuldig te lezen.

Ik heb gelezen dat tampons bestaande uit 100% katoen minder risico op het TSS of zelfs geen risico inhouden. Klopt dat?

Nee, dit klopt niet. De meest recente wetenschappelijke gegevens die momenteel beschikbaar zijn, tonen aan dat het gebruik van tampons, samengesteld uit kunstzijde en/of katoen, een gering risico op het TSS inhoudt. Onafhankelijk van het type tampon dat je gebruikt, moet je ook de tekenen en de symptomen van het TSS kennen. Wanneer je bij het gebruik van een tampon deze symptomen opmerkt, moet je de tampon (meteen) verwijderen en onmiddellijk je arts bellen.

Welke synthetische stoffen worden in tampons gebruikt? Verhogen deze stoffen het risico op het TSS?

Nee, helemaal niet. De veiligheidsbeoordelingen van onze tampons en diens bestanddelen, zijn uitgevoerd door een comité van onafhankelijke experts, bestaande uit artsen, wetenschappers en leden van autoriteiten op het gebied van bescherming van de gezondheid. Hun bevindingen bevestigen dat onze tampons en de bestanddelen heel veilig kunnen worden gebruikt.

Vragen over allergieën en de parfums van tampons

Zijn geparfumeerde tampons veilig in gebruik? Veroorzaken ze geen irritatie en jeuk aan mijn geslachtsorgaan?

Jouw veiligheid is zeer belangrijk voor ons. Net als onze ongeparfumeerde tampons, kunnen onze licht geparfumeerde tampons heel veilig worden gebruikt. Wij garanderen dat de bestanddelen die worden gebruikt voor het maken van onze tampons, waaronder het parfum in de licht geparfumeerde varianten, geen irritatie, jeuk of allergische reacties kunnen veroorzaken. Het parfum dat in onze tampons gebruikt wordt, voldoet aan de strenge veiligheidseisen van de internationale vereniging voor geurstoffen (International Fragrance Association, IFRA). Vrouwen die de voorkeur geven aan een product zonder parfum, allergisch of gevoelig zijn voor parfum, raden wij aan de ongeparfumeerde varianten te gebruiken.

Zijn jullie tampons hypoallergeen of kunnen ze allergieën veroorzaken?

Al onze producten zijn onderworpen aan een strenge veiligheidsbeoordeling om te garanderen dat ze veilig kunnen worden gebruikt en geen allergische reactie kunnen veroorzaken. Het parfum dat in onze tampons gebruikt wordt, voldoet aan de strenge veiligheidseisen van de internationale vereniging voor geurstoffen (International Fragrance Association, IFRA). Bij de licht geparfumeerde tampons staat de aanwezigheid van het parfum vermeld op de verpakking. Dit geeft vrouwen de kans een ongeparfumeerde tampon te kiezen.

Vragen over de samenstelling in het algemeen

Waarom zijn jullie tampons niet 100% van katoen gemaakt?

De Tampax tampons zijn gemaakt om een optimaal niveau van bescherming en comfort te bieden, ongeacht hun absorberend vermogen. Door het gecombineerde gebruik van katoen en kunstzijde, voldoen de tampons aan al deze criteria. Sinds de oprichting van het merk in 1936, biedt Tampax tampons aan met een absorberende kern van katoen, kunstzijde of een mengeling van katoen en kunstzijde.

Bevatten jullie plastieken inbrenghulzen BPA (bisfenol A)?

Nee, dat bevatten ze niet. De plastieken inbrenghulzen van Tampax zijn gemaakt van plastiek zonder BPA.

Tampax

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Bevatten de Tampax tampons een ‘superabsorberende’ stof?

Nee, onze tampons bevatten geen ‘superabsorberende’ stof.

Zijn de Tampax tampons met chloor gebleekt?

Nee, de absorberende stoffen van Tampax zijn gemaakt volgens één enkel reinigingsproces zonder chloor.

Waarom worden de bestanddelen van Tampax gebleekt?

Het bleken is een technische term die verwijst naar de reiniging van de vezels. Het katoen en de kunstzijde worden gereinigd om onzuiverheden te verwijderen en de vezels schoon te maken. Het bleken van de vezels is het resultaat van dit proces, niet het doel.

Ik heb horen zeggen dat de tampons een giftige hoeveelheid dioxines bevatten. Klopt dat?

Nee, het katoen en de kunstzijde worden gereinigd volgens een proces zonder chloor, waarbij er geen dioxines vrijkomen.

Bevatten de Tampax tampons asbest?

Nee, de Tampax tampons bevatten nooit asbest.

INFORMATIE OVER HET TOXISCH SHOCK SYNDROOM

Het Toxisch Shock Syndroom
Hoe kan het risico op het TSS (Toxisch Shock Syndroom) worden verminderd?

INFORMATIE OVER HET TOXISCH SHOCK SYNDROOM

Het Toxisch Shock Syndroom (TSS) is een zeldzame, maar ernstige aandoening. Het wordt veroorzaakt door toxines die worden aangemaakt door een bacterie, Staphlococcus aureus genoemd, die vaak in de neus of in de vagina voorkomt. Het TSS kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen. Het komt vaker voor bij jonge meisjes en vrouwen rond de 30 jaar. Een snelle diagnose en behandeling zijn zeer belangrijk.

SYMPTOMEN VAN HET TSS

Het TSS kan optreden op elk moment tijdens de menstruatie of vlak daarna. Het kan zich snel ontwikkelen van grieperige symptomen naar een ernstige ziekte die fataal kan zijn. De symptomen van het TSS staan hieronder vermeld maar treden niet noodzakelijk altijd op: hevige koorts, braken, diarree, huiduitslag die op zonnebrand lijkt, duizeligheid, spierpijn, flauwvallen of bijna flauwvallen wanneer je overeind komt. Je huid kan in een later stadium van de aandoening ook gaan schilferen. Wanneer je één of meerdere van deze symptomen hebt, moet je meteen het volgende doen:

De tampon verwijderen

Je arts raadplegen
Je arts zeggen dat je een tampon draagt en dat je denkt dat je het toxisch shock syndroom hebt.
Als je het TSS al hebt gehad, kan je het opnieuw krijgen. Als je in het verleden al symptomen van het TSS hebt gehad, raadpleeg dan je arts voordat je weer tampons gaat gebruiken. Je kunt het risico op menstruele TSS verminderen door een tampon met de laagste absorptiegraad te gebruiken aangepast aan je behoeften, deze regelmatig te verwisselen, elke 4 tot 8 uur, en door tijdens je menstruatie ten minste één keer per dag maandverband te gebruiken in plaats van een. Je kunt het risico op menstruele TSS vrijwel uitsluiten door geen tampons te gebruiken.

Hoe kan je de risico's op het TSS verminderen?

Je kunt het risico op het TSS verminderen door tijdens de menstruatie ten minste één keer per dag maandverband te gebruiken in plaats van een tampon en door de laagste absorptiegraad te kiezen, aangepast aan je behoeften.

Hoe gebruik je een tampon:

Vergeet niet om je handen te wassen vóór en na het inbrengen van een tampon.
Verwissel de tampon om de 4 tot 8 uur.
Gebruik altijd de laagste absorptiegraad aangepast aan je behoeften.
Breng geen tampon meer in aan het einde van je menstruatie.
Gebruik geen tampons als je niet ongesteld bent of om niet-menstrueel vocht te absorberen.
Als je 's nachts een tampon wilt gebruiken, breng dan een nieuwe in net voor je gaat slapen en verwijder deze zodra je opstaat. Draag een tampon nooit langer dan 8 uur.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina