Wat doen in het geval van vaginale afscheiding?

Wat doen in het geval van vaginale afscheiding?

Het slijm, dat in de vagina geproduceerd wordt tijdens de zwangerschap, speelt een rol bij het beschermen tegen infecties tijdens de ontwikkeling van je baby.


Wat is het?

Zoals de binnenkant van je mond en neusgaten, is de binnenkant van je vagina bedekt met een slijmvlies, vaginale afscheiding genoemd, dat geproduceerd wordt door je lichaam om de vagina te bevochtigen en te reinigen. Het slijm, dat in de vagina geproduceerd wordt tijdens de zwangerschap, speelt een rol bij het beschermen tegen infecties tijdens de ontwikkeling van je baby.

Hoe ziet het eruit?

Deze dunne, melkachtige, zachtruikende afscheiding is over het algemeen transparent maar kan er eveneens wit of witachtig uitzien eens het je lichaam verlaat (in je onderbroekje of op het WC-papier).

Hoe zal het zich ontwikkelen tijdens mijn zwangerschap?

De hoeveelheid en de dikte of waterigheid verschilt van dag tot dag. Je kunt schommelingen in de hoeveelheid afscheiding opmerken. 43% van de vrouwen zeggen dat zij een verhoging in de afscheiding hadden tijdens de zwangerschap. De hoeveelheid kan mogelijk toenemen naargelang de termijn en kan soms wel heel belangrijk worden.

Hoe hiermee omgaan?

Vrouwen die vaginale afscheiding hebben, gebruiken inlegkruisjes om hun ondergoed te beschermen en zich fris en proper te voelen, elke dag opnieuw.

Moet ik mijn arts raadplegen?

Indien de afscheiding plots van kleur verandert (wanneer het een gele, groene of grijse kleur krijgt), een geurtje heeft (sterk of onaangenaam), de hoeveelheid of structuur pijn veroorzaakt, bij jeuk of branderig gevoel. Het kan zijn dat er zich een onderliggend probleem voordoet zoals een infectie, of de vaginale afscheiding kan amniotische vloeistof zijn.

Wanneer je kleine bloedingen ervaart Soms, kunnen pas zwangere vrouwen kleine vlekken in hun onderbroekje opmerken. Dit gebeurt wanneer het eitje zich in de baarmoeder nestelt. In andere gevallen kan het zijn dat een geïrriteerde baarmoederhals aan de oorzaak ligt, vooral na geslachtsverkeer. Voor sommige vrouwen komen vlekken meer dan eens voor tijdens de zwangerschap.

In ieder geval, moet je de arts raadplegen wanneer bloedingen optreden, vooral in een later stadium van de zwangerschap omdat dit een teken kan zijn tot problemen met de placenta.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Vragen over het gebruik van tampons

Wanneer een meisje ongesteld is en voor het eerst tampons in plaats van maandverband probeert, heeft ze waarschijnlijk heel wat vragen over hoe ze die precies moet gebruiken. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...