Wat is een gevoelige blaas?

Wat is een gevoelige blaas?

Wat veroorzaakt urine-incontinentie en wat kan ik doen om het makkelijk te verhelpen?


We hebben allemaal wel eens zo hard gelachen dat we een beetje hebben geplast. Dat komt omdat, zelfs met een gezonde blaas, een lach – net zoals een nies of een hoest – ongewenst urineleverlies kan veroorzaken. Maar soms houden de symptomen van incontinentie bij volwassenen hier niet mee op. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat de problemen veroorzaakt en wat je er aan kunt doen.

Alles over je blaas

Je blaas is het holle, gespierde orgaan waarin je urine wordt bewaard. Wanneer je plast ontspannen je bekkenbodemspieren terwijl je blaas samentrekt (of opspant). Zo kan je urine loslaten – en inhouden.

Lichte incontinentie bij volwassenen

Eén van de meest voorkomende problemen is een gevoelige blaas, ook wel gekend als lichte incontinentie bij volwassenen.

De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn verzwakte bekkenbodemspieren of stoornissen in het zenuwstelsel dat de blaas reguleert.

Onze bekkenbodemspieren verzwakken naarmate we ouder worden, en zwangerschap en kinderen baren kunnen beiden hun sporen nalaten. Zwakke bekkenbodemspieren staan gelijk aan minder controle waardoor je lekjes kan krijgen. Het goede nieuws is dat er effectieve oefeningen zijn om je bekkenbodemspieren te verstevigen.

Always Discreet

€2,00

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Het is ook belangrijk dat je met je huisarts praat omdat er verschillende soorten urine-incontinentie zijn.

Drie eenvoudige stappen om incontinentie te verlichten

Enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om vervelende blaasongelukjes te voorkomen en je weer in controle te doen voelen:

  1. Doe dagelijks bekkenbodemspieroefeningen om je bekkenbodem te verstevigen.
  2. Om je altijd zelfzeker en fris te voelen, zelfs als lekjes gebeuren, gebruik je de nieuwe Always Discreet inlegkruisjes en Discreet maandverbanden. Ze bieden een geweldige bescherming tegen een gevoelige blaas. De inlegkruisjes hebben een dun en flexibel ontwerp voor een lichte bescherming en de maandverbanden hebben Dual LeakGuards™ over de hele lengte voor iets zwaardere lekken.
  3. Vraag je arts voor meer tips. Afhankelijk van jouw type incontinentie kunnen er bijkomende maatregelen zijn die je helpen meer controle over je blaas te hebben.

Laat ons weten wat je denkt

We horen dolgraag jouw gedachten. Misschien heb je een tip die andere vrouwen kan helpen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!