Wat is PMS?

Wat is PMS?

Vroeger, en ook nu nog, bestonden er veel negatieve opvattingen over menstruatie. Deze hebben ertoe bijgedragen dat sommige vrouwen de premenstruele fase als iets ellendigs zien. Pas in 1931 is door de Amerikaanse gynaecoloog Dr. T. Frank vastgesteld dat PMS een echte medische aandoening is.


De medische wereld verwijst naar PMS als een aandoening die gekenmerkt wordt door een aantal fysieke en emotionele symptomen die significante invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van een vrouw. Dit staat in contrast met de premenstruele symptomen die veel vrouwen, en ook jijzelf, in de week of twee weken vóór de menstruatie hebben.

Er zijn meer dan 150 erkende PMS-symptomen die voor elke vrouw verschillend zijn. De oorzaken van PMS blijven onduidelijk. Sommige vrouwen kunnen gevoeliger zijn voor de veranderende hormoonniveaus tijdens de menstruele cyclus. Stress lijkt geen oorzaak te zijn van PMS, maar kan de klachten wel verergeren. De diagnose PMS is doorgaans gebaseerd op de symptomen, wanneer deze optreden en welke invloed ze op je leven hebben.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Symptomen van PMS

Artsen gebruiken volgende criteria om de diagnose PMS te stellen: de patiënt moet tijdens de premenstruele fase last hebben van vijf (of meer) van de volgende symptomen en deze symptomen moeten afwezig zijn na de menstruatie. Ook moet ten minste één van de symptomen in groep A staan.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow