Wat is PMS?

Wat is PMS?

Vroeger, en ook nu nog, bestonden er veel negatieve opvattingen over menstruatie. Deze hebben ertoe bijgedragen dat sommige vrouwen de premenstruele fase als iets ellendigs zien. Pas in 1931 is door de Amerikaanse gynaecoloog Dr. T. Frank vastgesteld dat PMS een echte medische aandoening is.


De medische wereld verwijst naar PMS als een aandoening die gekenmerkt wordt door een aantal fysieke en emotionele symptomen die significante invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van een vrouw. Dit staat in contrast met de premenstruele symptomen die veel vrouwen, en ook jijzelf, in de week of twee weken vóór de menstruatie hebben.

Er zijn meer dan 150 erkende PMS-symptomen die voor elke vrouw verschillend zijn. De oorzaken van PMS blijven onduidelijk. Sommige vrouwen kunnen gevoeliger zijn voor de veranderende hormoonniveaus tijdens de menstruele cyclus. Stress lijkt geen oorzaak te zijn van PMS, maar kan de klachten wel verergeren. De diagnose PMS is doorgaans gebaseerd op de symptomen, wanneer deze optreden en welke invloed ze op je leven hebben.

JOUW MENSTRUATIECYCLUS

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Menstruele krampen, menstruapiepijn en PMSM

Voeding en menstruatiepijn

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina