Zeven tips & tricks om met je gevoelige blaas om te gaan

Zeven tips & tricks om met je gevoelige blaas om te gaan

1. BLIJF BEWEGEN
Lage impactsporten zoals fietsen, yoga en Nordic walking zijn ideale activiteiten die je gezond en op gewicht houden waardoor er minder druk op je blaas komt te staan. 

2. NIET TEVEEL CRUNCHES
Buikspieroefeningen zoals sit ups, crunches of kicks zorgen voor veel druk op je bekkenbodem. Kies dus voor andere oefeningen waar ademhaling of houding je bekkenbodem ondersteunen. Bekkenbodemoefeningen en gerichte yoga- of pilatesoefeningen zijn een echte aanrader voor een gezondere blaas. Deze oefeningen verstevigen de bekkenbodemspieren die het vasthouden of verlies van urine controleren. Verminder lekjes en verbeter je gezondheid door minstens drie keer per dag te oefenen. 

3. BEKKENBODEMOEFENINGEN
Door deze oefeningen minstens drie keer per dag te doen, versterk je je bekkenbodemspieren waardoor je betere controle krijgt wanneer je dit nodig hebt. 

4. DRINK NET GENOEG
Je hoeft niet minder te gaan drinken om een dringend bezoek aan het toilet te voorkomen. Blijf gehydrateerd! Veel water drinken kan de frequentie en urgentie van het urineren verhogen. Maar als je onvoldoende water drinkt, wordt je urine meer geconcentreerd; dit zorgt voor  een verhoogde kans op een geïrriteerde blaas en verhoogt op zijn beurt weer je kans op incontinentie. Vergeet ook niet dat door water te drinken geurtjes verminderen. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. VERMIJD ZWAAR TILWERK
Zware objecten tillen is echt heel slecht voor je bekkenbodem…. en je rug. Vraag dus gewoon wat hulp aan je omgeving. 

6. BYE, BYE BARISTA
Cafeïne, alcohol en frisdrank zijn je nieuwe aartsvijanden. Dus beperk de hoeveelheid koffie, thee en koolzuurhoudende dranken (of tenminste tot na 15u) want deze drankjes verhogen allemaal de urineproductie. 

7. MAAK EEN SCHEMA
Je blaas kan je trainen: praat met je huisarts over een dagelijkse planning voor toiletbezoekjes. Vergeet niet om je blaas elke keer volledig te legen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Bescherming tegen urineverlies

Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes)

Always Discreet

€0,75

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Always Discreet (inlegkruisjes, verbanden ou broekjes) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador