Een zandloperfiguur in een-twee-drie


Welzijn
4/10/2018
Wil je een smallere taille om er sexy uit te zien of je gewoon beter in je vel te voelen? Met onze tips is het makkelijker dan je denkt.

Dit jaar is vrouwelijkheid een must! Geen reden voor paniek, want je hoeft helemaal niet aan een drastisch dieet te beginnen om een smalle taille te krijgen. Met deze drie, makkelijk te volgen tips ben je al snel enkele centimeters kwijt. Doe dus alvast je lievelingskleedje in de was met een uitstekend wasmiddel en een geurige wasverzachter en ga van start!

Tip 1: minder ‘opblazend’ eten

Om na de lunch geen opgezette maag te krijgen, maar juist wel de hele dag je wespentaille te houden, pas je deze basisprincipes toe:

  1. Eet langzaam, zodat je minder lucht binnenkrijgt.
  2. Drink geen gashoudende dranken.
  3. Aan tafel vermijd je alle ingrediënten die gisting en darmgas veroorzaken, zoals kool of paprika.
  4. Schil alle rauwe groente en fruit zodat ze lichter verteerbaar zijn. Verwijder ook alle pitten.
  5. Eet aan het einde van de maaltijd een yoghurt met ‘gezondheidsbevorderende’ bacteriën, de zogenaamde probiotica. Die helpen je bij het verteren, omdat ze de darmflora herstellen.

Tip 2: een fikse lichaamshouding

Wil je in één klap je taille versmallen? Niets is makkelijker! Het enige wat je hoeft te doen is fiks recht te gaan staan of zitten. Maak jezelf een paar centimeter langer door je hele lichaam van je middel tot aan je nek uit te rekken. Trek je schouders naar beneden en trek je buik in: plak je navel tegen je ruggenwervel!

Doe dit oefeningetje telkens als je eraan denkt, of dat nu bij de kassa in de supermarkt is, aan je bureau of zelfs wanneer je over straat loopt.

Tip 3: uitzweten

Om een wespentaille te krijgen, moet je natuurlijk ook aan de slag met je buikspieren ... Doe elke morgen een paar buikspieroefeningen! Of ga voor een zachtere aanpak met pilates of yoga bijvoorbeeld.

Dit zijn enkele oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen voor een smallere taille. Om te beginnen ga je rechtop staan, je voeten ter hoogte van je bekken gespreid en je knieën licht gebogen. Laat een stok achter je hoofd op je schouders rusten.

  • Oefening 1: laat je bovenlijf naar één kant overhellen terwijl je uitademt, en daarna naar de andere kant. Let erop je lichaam in een rechte as te houden en dus niet naar voor of naar achter te neigen. Doe drie of vier reeksen van telkens 30 seconden, terwijl je de bewegingen langzaam uitvoert.
  • Oefening 2: maak een draaiende beweging met je bovenlichaam, als om achter je te kijken. Span je billen en buikspieren goed aan: de beweging moet vanuit je buik vertrekken. Doe drie of vier reeksen van telkens 30 seconden.

Als je deze oefeningetjes regelmatig doet, zul je al vanaf drie weken het eerste resultaat merken. Wil je een nog smallere taille? Vul de oefeningen dan aan met cardiotraining: joggen, fietsen of boksen zijn geschikt als sport.

Richtlijn 4: insnoeren

Zodra je taille wat fijner gelijnd is, kun je ze met een klein trucje nog ietjes strakker aantrekken! Draag bij een trui, kleed of vestje gewoon een riem om je middel. Vergeet niet dat broeken met een hoge taille strakker om je middel zitten. En die zijn ook nog eens totaal in de mode!

En jij, wat zijn jouw tips om een mooie, smalle taille te krijgen?