Het eerste Always - en Tampax assortiment met 100% biologisch katoen


Welzijn
14/09/2023
Always en Tampax hebben COTTON PROTECTION gelanceerd, een assortiment voor alle vrouwen die op zoek zijn naar beschermende producten van natuurlijke oorsprong. Dit is een belangrijke innovatie die symbool staat voor de voortdurende inspanningen van Always en Tampax om producten aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen van vrouwen, zonder compromissen op het vlak van kwaliteit en prestaties. Bij de lancering onthult Tampax zijn traceerbaarheidssysteem dat ontwikkeld is met behulp van blockchaintechnologie. "Dit is een belangrijke stap vooruit die vrouwen de kans geeft het verhaal van het katoen van Tampax Cotton Protection te ontdekken, van de oogst tot de productie van de tampons. Een primeur in deze productcategorie", zegt Charlotte d'Elloy, marketing manager voor de merken Always en Tampax in Frankrijk.

88 % van de vrouwen wil producten met natuurlijke ingrediënten gebruiken (Bron - Nielsen 2018). Daarom lanceren Always en Tampax Cotton Protection, een assortiment producten met verantwoord gewonnen en gecertificeerd biologisch katoen, zonder kleur- of geurstoffen en zonder compromissen op het vlak van bescherming.

HET KATOEN VOOR HET ASSORTIMENT COTTON PROTECTION IS:

gezuiverd volgens het TCF-proces (volledig chloorvrij)
getest op schadelijke stoffen door het onafhankelijke label Oeko-Tex Standard 100
geoogst zonder verspilling (alle onderdelen worden gebruikt).


De circulaire economie bevorderen

De verpakkingen van Tampax en Always-inlegkruisjes zijn gemaakt van gerecycleerd FSC-karton; de verpakkingen van Always-maandverband bestaan uit plantaardig plastic, gemaakt met suikerriet.

Een engagement voor meer transparantie

82 % van de vrouwen vraagt meer transparantie over de samenstelling van producten voor vrouwelijke hygiëne (Bron - Nielsen 2018). Always en Tampax waren de eerste grote merken die de lijst van hun ingrediënten zowel op hun verpakkingen als op hun websites publiceerden.

Tampax Cotton Protection

Het assortiment Tampax Cotton Protection biedt een tampon met een absorberende kern van 100% biologisch katoen en een inbrenghuls van plantaardig plastic. Het is ook biologisch gecertificeerd door de Ecocert Organic 100 label.

Dit label voor biologische producten is een van de meest veeleisende op internationaal niveau, zowel voor de ecologische als sociale aspecten.

Always Cotton Protection

Het maandverband en de inlegkruisjes van Cotton Protection combineren de doeltreffende bescherming van Always met een toplaag van 100 % biologisch katoen. Ze zijn goedgekeurd door de onafhankelijke dermatologen van de Skin Health Alliance.

WAT IS OEKO-TEX STANDARD 100? Dit label test de potentiële aanwezigheid van honderden stoffen, van grondstoffen tot eindproducten.

WAT IS HET  ORGANIC 100 -LABEL? Dit label certificeert dat het eindproduct meer dan 95% gecertificeerde biologische vezels bevat.

WAT IS SKIN HEALTH ALLIANCE? Skin Health Alliance is een onafhankelijke dermatologische accreditatie die aantoont dat producten veilig zijn voor de huid.

WAT IS HET FSC-LABEL? Het FSC-label garandeert dat de houtproductie de procedures respecteert die een duurzaam bosbeheer garanderen.

Nu gaan Always en Tampax nog een stap verder door de boeren te ontmoeten die het biologisch katoen van Cotton Protection verbouwen. Zij laten ons hun oogst en productieproces zien.