Hoe lok je je menstruatie uit?


Welzijn
12/12/2019
Verwen jezelf en neem vitamines en menstruatie bevorderende planten om je cyclus op natuurlijke wijze uit te lokken en er niet door verrast te worden.

Bevorder je menstruatie door goed voor jezelf te zorgen!

Heb je last van hevige bloedingen of duurt het lang voor ze beginnen? Daar hoef je je niet per se zorgen over te maken. Stress en angstgevoelens zijn vaak voorkomende oorzaken van onregelmatig of heftig menstrueren. Vandaar deze tips om de stress te verminderen en je regels uit te lokken door goed voor jezelf te zorgen:

  • Neem een warm bad: de combinatie van warmte en het gevoel van rust en welzijn zal gunstig inwerken op je lichaam en het verschijnen van je menstruatie in de hand werken.
  • Neem tijd voor jezelf en probeer lief te zijn voor jezelf en je lichaam.
  • Leer enkele meditatieoefeningen: mediteren is uitstekend om tot rust te komen.
  • Qua sport kies je de gulden middenweg: doe het wat rustiger aan als je intensieve sportsessies elkaar snel opvolgen en, als je helemaal niet aan sport doet, probeer dan minstens een keer per week aan een sport te doen die jij prettig vindt.

Bereid je psychologisch op je cyclus voor door Always Ultra Sensitive maandverband in je tas te stoppen en niet zonder te zitten als hij onverwachts begint.

Menstruatie bevorderende planten

Sommige planten zijn menstruatie bevorderend of regulerend. Ze stimuleren namelijk de bloedstroom in het bekken en de baarmoeder. De bekendste zijn polei, salie en engelwortel. Je kunt ze consumeren in de vorm van kruidenthee of voedingssupplementen of opnemen in de vorm van essentiële olie. Ook kurkuma en verse peterselie hebben deze eigenschap en deze kruiden mag je kwistig over je gerechten en salades strooien.

Welke vitamines om je regels uit te lokken?

Een tip om je cycli regelmatiger te maken is te zorgen voor gezonde voeding met voldoende vitamine C. Die vind je bijvoorbeeld in citrusvruchten, kiwi, guave, alle koolsoorten en gojibessen. Bij sommige vrouwen kan vitamine C een samentrekking van de baarmoeder veroorzaken, wat het verschijnen van de menstruatiebloeding kan uitlokken.

Onderschat ook niet hoe belangrijk het is voldoende vitamine D op te nemen! Een tekort aan deze vitamine kan leiden tot depressie, die op zich de oorzaak kan zijn van het uitblijven of ophouden van je regels. Daarom is het sterk aan te raden jezelf elke dag aan zonlicht bloot te stellen en regelmatig haring, zalm, levertraan, zwarte chocolade, eieren en champignons te consumeren.

En jij, welke tips heb jij om je menstruatie uit te lokken?

Zin in Meer? Download hier kortingsbonnen van verschillende merken.