Verzorg spataders op natuurlijke wijze


Welzijn
12/05/2021
Ontdek verschillende natuurlijke oplossingen om van spataders af te komen.

Natuurlijke behandeling 1 tegen spataders: rode wijnstok

Het is algemeen bekend dat er niets boven rode wijnstok gaat voor lichte benen! Inderdaad, de rode wijnstok is een van de planten die het meest gebruikt worden om een goede bloedsomploop te bevorderen. Je kunt het innemen in de vorm van vloeibaar extract, droog extract, poeder, infusie of moedertinctuur. Je kunt ook een crème met rode wijnstok gebruiken, die direct op de benen wordt aangebracht.

Maar let op: als je spataders ontstaan door je zwangerschap, weet dan dat rode wijnstok afgeraden wordt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Gelukkig bestaan er ook voor hen alternatieven, zoals massages, wisselbaden of steunkousen.

Natuurlijke behandeling 2 tegen spataders: essentiële oliën

De voordelen van essentiële oliën voor je gezondheid zijn niet te tellen. Sommige kunnen nuttig zijn in de strijd tegen zware benen en spataders. De essentiële oliën met de beste effecten zijn de volgende:

  • Essentiële olie van Italiaanse cipres
  • Essentiële olie van mastiekboom
  • Essentiële olie van niaouli
  • Essentiële olie van kerrieplant (Helichrysum Italicum)

Verdun enkele druppels van een of enkele van deze essentiële oliën in wat calophyllumolie (ook tamanu genoemd), breng aan op je benen en masseer je huid zachtjes met dit mengsel om het goed in te laten dringen. Herhaal dit tot drie keer per dag tot je een goed resultaat krijgt.

Vergeet echter niet dat essentiële oliën altijd verdund moeten worden gebruikt en dat sommige ongeschikt zijn voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Als je twijfelt, raadpleeg je een arts.

Natuurlijke behandeling 3 tegen spataders: sport en levenshygiëne

Het regelmatig beoefenen van een sport draagt bij tot een goede bloeddoorvoer en helpt dus in de strijd tegen spataders. En als je bij dat sporten je benen moet gebruiken, is het nog beter! Geef dus de voorkeur aan activiteiten als hardlopen, wandelen, fietsen, dansen, gymnastiek of zwemmen. Gebruik de Always Discreet Inlegkruisjes om vol vertrouwen aan sport te doen, zelfs als je last hebt van urineverlies.

Om spataders tegen te gaan, is het ook nuttig dat je enkele dagelijkse gewoonten aanneemt. Ga te voet in plaats van de auto te nemen, loop de trap op in plaats van in de lift te stappen, draag liever geen nauw aansluitende kleding, kruis je benen niet te lang en vermijd hoge hakken als je vaak of lang moet staan. Om je bloedsomloop tijdens je slaap te bevorderen, kun je je voeten ongeveer 10 centimeter hoger leggen, bijvoorbeeld op een dik kussen.

Als het nodig is, moet je niet aarzelen een gezondheidsspecialist te raadplegen om meer te weten over je spataders.

Zin in Meer? Print de kortingsbonnen op de producten van jouw lievelingsmerken.

En jij, wat zijn jouw tips om spataders te bestrijden?