5 tips van Loredana over borstelen en brushen

5 tips van Loredana over borstelen en brushen

Je haar drogen en borstelen behoort bij velen tot de routine van elke dag en gebeurt daarom heel vaak onnadenkend. Fout! Je haar kan breken of beschadigd raken en dat beïnvloedt je hele kapsel. Loredana geeft 5 tips om het voortaan beter te doen.


Tip 1: doe het goed!
Gebruik een borstel met tanden van natuurlijke dierenharen, die zachter en flexibeler zijn zodat je haar minder snel beschadigd wordt. Zorg dat de tanden ver uit elkaar staan en zachte uiteinden hebben – scherpe tanden beschadigen je haar, veroorzaken gespleten uiteindjes en krassen op je hoofdhuid. Begin zachtjes te kammen aan de uiteinden om eventuele knopen eruit te krijgen en ga zo geleidelijk naar de wortels van je haar. Kam het zo weinig mogelijk tot het volledig droog is.

Tip 2: je haar in de rollers
Neem een haarlok die even breed en dik is als de roller zelf, zeker niet meer. Als je te veel haar neemt, kan het niet goed drogen en zal het niet voldoende de vorm aannemen van de roller. Trek het recht van de hoofdhuid en kam het glad, plaats je roller dan halverwege de lok en rol door naar de punten. Je haarpunten moet je er mooi recht in mee rollen, anders gaat het haar droog en stug lijken op de punten. Rol je haar nadien verder op tot aan de hoofdhuid.

Tip 3: zo krijg je meer volume
Droog je haar eerst met rollers, dan krijg je al automatisch een mooi volume. Heb je hier niet zo veel tijd voor, dan kun je je haar ook ondersteboven drogen met een platte borstel. Werk nadien bij met een dikke ronde borstel.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 4: borstels: klein en rond of dik en rond?
Dat hangt af van de lengte van je haar en het resultaat dat je wilt behalen. Je kunt je haar het best eerst met een platte borstel drogen en van links naar rechts borstelen, zodat het mooi soepel van op de hoofdhuid blijft. Bij kort haar is het beter om een kleine, ronde borstel te gebruiken om het haar mooi in model te brengen. Voor lang haar is een dikkere, ronde borstel makkelijker in gebruik, zeker als je volume wilt of net een hele strakke look. Met een kleine borstel krijg je snel valse golven in lang haar.

Tip 5: feestkapselproof
Na het wassen en verzorgen van je haar met conditioner, droog je het voorzichtig met een handdoek om overtollig water te verwijderen en föhnen makkelijker te maken. Als je je haar droogt, vergeet dan niet het haar in je nek. Als je een paardenstaart wilt maken kan je haar er hier slordig uitzien. Wil je je haar opsteken, hou je hoofd dan ondersteboven en droog je haar in de tegenovergestelde richting van de groeirichting, zodat de onderkant van het haar zacht wordt en wegspringende haartjes vermeden worden. Start aan de wortels en ga verder over de lengte van het haar met de haardroger om een zacht resultaat te krijgen. Op die manier wordt je opgestoken haar zoveel mooier.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...