SOS droog haar in de zomer


Beauty
23/07/2019
Zon, zee, zand … Heerlijk! Maar daar denkt je haar helaas over. Zin in meer to the rescue: ontdek onze tips en bescherm je haar tegen uitdroging.

Schoonheidstips voor glanzend haar

In contreien waar de zon fel schijnt moet je weten hoe je je haar verzorgt en beschermt!

  • Schoonheidstip 1 voor haarverzorging: honing is een zachte scrub en heel efficiënt. Bovendien heeft hij antiseptische eigenschappen. Als je schilfertjes hebt, kan een zachte massage van de hoofdhuid met een beetje honing je haar dus werkelijk goed doen.
  • Schoonheidstip 2 voor haarverzorging: als je haar heel erg droog is, gebruik je best een olie (zoete amandelolie, arganolie of een geurloze olie) die je aanbrengt op je haarlengtes (maar niet op de haarwortels om je haar niet vet te maken en ook niet op de haarpunten om je haardos niet te verzwaren). Daarna rol je je haar in een warme handdoek en laat je de olie 30 minuten intrekken.
  • Schoonheidstip 3 voor haarverzorging: om glanzend haar te krijgen moeten de haarschubben glad worden gestreken. Daarvoor breng je 3 eetlepels wijnazijn aan op je haar nadat je het met een goede shampoo hebt gewassen. Daarna spoel je het haar goed uit, om het vervolgens met een haarborstel aan de lucht te drogen – vooral niet met de haardroger!
  • Schoonheidstip 4 voor haarverzorging: in de vakantie, en vooral aan het strand, moet je je haar goed beschermen. Met een speciale haarolie, een mooie foulard of een hoedje: vind je eigen stijl om van jouw bescherming tegen de zon, de wind en het zout een modeaccessoire te maken… en je haar zacht en glanzend te houden!
  • Schoonheidstip 5 voor haarverzorging: breng een voedend, zelfgemaakt masker van avocado aan en pas daarna je gebruikelijke ritueel toe met een reinigende shampoo. Spoel je haar met koud water, knijp zachtjes het water uit je haar en laat het aan de lucht drogen.

En jij, heb je zin om deze schoonheidstips te testen, of heb jij je eigen trucjes die je graag wilt delen?