Snelcursus kapperstaal


Beauty
4/10/2018
“Wassen, knippen en brushen” is niet genoeg als je moet uitleggen wat je precies wil. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kapper op dezelfde golflengte zitten? Het helpt als je deze kapperstermen kent.

Blunt: Als je kapper het over een ‘blunt cut' heeft, bedoelt die dat je haar recht op één lijn wordt geknipt, het tegenovergestelde van ‘opgeknipt' dus.

Opknippen of graderen: Je haar wordt niet recht afgeknipt op één lengte, maar zo geknipt dat er laagjes ontstaan. De manier waarop dat gebeurt kan zorgen voor meer volume bij fijn haar of een duidelijke coupe die niet te zwaar valt bij voller of krullend haar.

Effileren: Met effileren wordt het uitdunnen van je haar bedoeld met een speciale effileerschaar, die aan de twee bladen tanden heeft. Dat wordt vaak gedaan om een coupe af te werken. De manier waarop geëffileerd wordt, kan zorgen voor meer volume of een soepel vallende coupe.

Inknippen: Je kapper knipt niet in een rechte lijn, maar knipt kleine plukjes bij de punten schuin in voor volume en een speelser effect.

Slicen: Als je kapper je haar slicet, gaat die met een schaar of mesje over je haar om overgangen soepel te maken, bijvoorbeeld bij een pony. Ook uitdunnen kan met deze snijtechniek.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe coupe?
Stijlgids voor je haar: de snit
Stijlgids voor je haar: de verzorging
Stijlgids voor je haar: de styling