Tips voor mensen met pluizig haar


Beauty
27/03/2023
Je haar in goede staat houden.. gemakkelijker gezegd dan gedaan! We geven je echter enkele tips om je het leven wat aangenamer te maken. Ontdek ze hier.

Of we nu onderweg zijn naar het werk of richting de stad trekken om te winkelen, er goed uitzien maakt deel uit van onze routine voordat we de deur uitgaan. Lees enkele tips en ontdek hoe je pluizig haar kan verzorgen met de temperaturen die stilaan kouder worden.

Elke vrouw heeft wel zoiets als gezond haar, dat er glanzend uitziet en moeiteloos te kammen is op haar wenslijst staan. Helaas beschikken we niet altijd over voldoende tijd om een bezoekje te brengen aan het kapsalon. Het weer speelt ook een rol in hoe je haar eruitziet en in welke staat ze verkeren. Hier volgen enkele eenvoudige tips op die dagen waar een paraplu niet genoeg zal zijn om je haar in stijl te houden!

Pluizig haar voorkomen door naar je kapper te luisteren!

Maak er een gewoonte van op het einde van je kappersbezoek om snel advies te vragen aan je kapper. Vraag bijvoorbeeld hoe het haar best geknipt kan worden en welke behandelingen passen bij het type haar dat je hebt. Als je over een goede kapper beschikt zal deze je uitstekend kunnen helpen, dus ook wanneer je last hebt van kroeshaar!

Behandelingen waar gemaakt gebruikt wordt van keratine zijn meestal de meest efficiënte om pluizig haar tegen te gaan. Deze worden echter enkel aangeboden in kapsalons en zijn vaak erg duur. Als je toch wat geld opzij hebt liggen voor een dergelijke behandeling, kan je rekenen op glad, glanzend en stijl haar gedurende drie maanden.

Niet te vaak wassen

Als je je haar te vaak wast, onttrek je essentieel vocht van je haren. Dit vergroot dan meteen de kans op pluizig haar. Haarspecialisten raden meestal aan om het haar om de twee dagen te wassen, zodat de natuurlijke oliën die aanwezig zijn in het haar in evenwicht blijven.

Droog shampoo kan je verkrijgen in poedervorm, in mousse of in spray. Je kan zo'n product gebruiken als je 's ochtends geen tijd hebt om je haar te behandelen en je toch niet met chaotisch haar de deur uit wilt.

Het gebruik van een intensieve verzorging zoals de 3 Minute Miracle Sensational Smooth kan ook helpen bij het hydrateren van je haar en het temmen van je krullen voor een gezond en zijdezacht kapsel.

Kroeshaar behandelen met shampoo en conditioner

Bij het kopen van haarproducten is het belangrijk uit te kijken voor eigenschappen zoals "anti-pluis" of "hydratatie" op de verpakking. Ook het haar grondig spoelen bij het wassen is belangrijk om uitdroging tegen te gaan. En natuurlijk zijn onze vrienden er nog om advies te geven over gezond haar.

Na het douchen is het aanbevolen om je haar voorzichtig af te drogen, omdat vochtig haar extra breekbaar is. Te hard wrijven kan dus je haar uitdrogen en nog breekbaarder maken, wat kroeshaar teweegbrengt. Voordat je begint met je haar te stijlen, zorg ervoor dat het volledig droog is. Zo niet, neemt je haar de stylingproducten op en zal je last krijgen van pluizig haar.

Goed föhnen is belangrijk

Slecht föhnen, of je haar nog deels nat laten zorgt ervoor dat je haren langs alle kanten zal staan. Besluit je met een haardroger aan het werk te gaan, plaats dan met de haarrichting mee, naar beneden. Tegen de haarrichting in blazen kan wel zorgen voor meer volume, maar kan eveneens pluizig haar veroorzaken. Ga wanneer je kan naar de kapper voor een professionele föhnbehandeling om écht te genieten.

Voor noodgevallen kan je altijd een hoed of sjaal bewaren in je handtas (of bureaulade). Ook wanneer je een paraplu bijhebt, kan een sjaal helpen om je haar alsnog in mode te houden, en zelfs je outfit een trendy toets geven.

Pluizig haar behandelen met haarverzorgingsproducten

Er bestaan natuurlijk haarserums en sprays die kroeshaar tegengaan en het haar beschermen en glad maken. Deze producten worden echter best halverwege het haar gebruikt, tot de puntjes. Vermijd dus de hoofdhuid. Slecht weer maakt helaas deel uit van ons klimaat, dus is het altijd een goed idee om een haarproduct tegen pluizig haar in onze handtas te bewaren. Dergelijke haarverzorgingsproducten kiezen is helemaal niet meer moeilijk!

Heb jij te maken met pluizig haar? Wat is jouw oplossing?