Wat kun je doen tegen vet haar?


Beauty
4/10/2018
Zin in een remedie tegen vet haar? Met deze tips kom je te weten hoe je vet haar kunt behandelen en er zelfs helemaal vanaf kunt komen!

Misschien weten we al hoe we roos verwijderen, maar dat is soms niet genoeg! Vooral als we af te rekenen hebben met vet haar wanneer de zomer eraan komt en we natuurlijk willen genieten van schitterend zomers haar! Maar met vet haar kunnen we ook snel korte metten als we een paar praktische tips volgen. Benieuwd te lezen welke?

Wat doe je tegen vet haar?

Om te weten hoe we vet haar kunnen behandelen, moeten we eerst begrijpen hoe het haar vet is geworden. Het is heel natuurlijk dat onze talgkliertjes talgvet produceren dat zich over het hoofdhaar verspreidt, maar sommige mensen produceren meer talgvet dan anderen. Dat is nog geen reden voor paniek, want er bestaan middelen om de talgproductie meester te worden. Bijvoorbeeld door ons haar te borstelen. Dat lijkt nogal simpel, maar door het borstelen verspreiden we beter het teveel aan talgvet op onze hoofdhuid dat dan gelijkmatiger over de hele lengte van het haar verdeeld wordt. Daardoor zien de haarwortels er minder vet uit en worden de sowieso drogere haarpunten beter verzorgd!

Tips tegen vet haar

Het wassen van het haar is natuurlijk een cruciale fase bij vet haar. Het is heel simpel: om te weten of het haar goed proper is, moeten we kijken of de shampoo goed schuimt. Zolang er geen zeepbelletjes ontstaan, wil dat zeggen dat er nog vet op de hoofdhuid overblijft en dat we het haar een tweede keer met shampoo moeten wassen!

Hoe vaak was ik mijn haar als ik vet haar heb?

Dat is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. We raden aan om het haar minstens twee keer per week te wassen, maar niets wijst erop dat het slecht is om je haar elke dag te wassen. Dus, waarom zouden we ons niet mooi mogen maken? Het enige wat belangrijk is bij het wassen van het haar is dat we onze hoofdhuid goed aanpakken.

En om het haarwassen gemakkelijker te maken gebruiken we gewoon een geschikte shampoo.

En wat zijn jouw tips om van vet haar af te komen?