Klaar voor ’n heerlijke zomer in 10 stappen


Beauty
4/10/2018
Voor je je lichaam weer blootstelt aan de zwoele zomerzon verdient ze nog wat extra aandacht. Met deze 10 tips ga je de zomer stralend tegemoet.

1. Zomerzachte handen
Scrub en smeer je handen voor het slapengaan in met een voedende crème en gebruik een nagelriemcrème om je nagelriemen zacht te maken, zodat je ze voorzichtig terug kunt duwen en gezond houdt.

2. Kom (weer) in beweging
Het is een stuk motiverender om te gaan joggen of fietsen in het zonnetje, dan wanneer het regent. Stel een leuke playlist op en maak er een gewoonte van minstens één keer per week te gaan sporten.

3. Schoon en fris voor de dag
Na een koudere periode is je huid wat grauwer dan je zou willen. Met een scrub verwijder je snel de dode huidcellen. Er bestaan ook borstels die je huid pulserend masseren én reinigen. Probeer ook eens een stoombad met heet water en een paar druppels etherische olie, drapeer een handdoek over je hoofd en laat de dampen hun werk doen.

4. Voetje voor voetje
Je voeten mogen nu echt gezien worden en verdienen dus een spa-behandeling. Neem een voetenbadje, verwijder eelt met een puimsteentje, vijl je nagels en geef je voeten een lekkere massage met een voedende crème. Een zomerse nagellak zorgt voor de finishing touch.

5. Scrubben die benen!
Verwen je benen en billen met een heerlijke scrubbeurt in de douche of in bad. Je zal het verschil direct merken: je huid voelt al na één keer duidelijk zachter aan. Ook worden je benen zichtbaar strakker door een betere doorbloeding.

6. Work it out!
Goede work outs die je gemakkelijk thuis kunt doen:
Squats: zet je voeten op schouderbreedte en maak een beweging alsof je gaat zitten, maar houd je rug recht. Buig niet te ver door je knieën. Herhaal twintig keer.
Wall sits: zet je rug tegen een muur en je benen in een hoek van 90°. Probeer het één minuut vol te houden en bouw dagelijks op. Klinkt simpeler dan het is!

7. Veel water, schrap suikers
Van het warme weer krijg je automatisch meer dorst. Geef daar zoveel mogelijk aan toe door elke dag lekker veel water te drinken. Probeer snacks en snoep te beperken tot verse groenten en fruit, en schrap zoveel mogelijk suikers uit je dieet.

8. Mooi met minder make-up
Geef je foundation een zomervakantie en houd je make up licht. Gebruik een CC cream, dat scheelt je veel werk voor de spiegel en is wel zo prettig voor je huid.

9. Glamoureus gladde benen
Niet het leukste klusje, maar onthaarde benen zien er wel lekker zomers uit. Voor een langdurig resultaat kies je voor wax of een epileerapparaat en geniet je wekenlang van mooie benen!

10. Vitamine Zon
De zon stimuleert je lichaam om vitamine D aan te maken en dat is goed voor je spijsvertering en de opname van calcium. Bovendien is het licht goed voor je gemoedstoestand. Maar smeer je goed in, want je huid is nog altijd erg kwetsbaar voor schadelijke uv-stralen!