Tips voor het scheren van de gevoelige huid in de schaamstreek


Beauty
25/04/2022

Tips voor het scheren van de gevoelige huid in de schaamstreek

 

Zelfs als je denkt dat je geen gevoelige huid hebt, heeft iedereen nog steeds gebieden waar de huid gevoeliger is. In de schaamstreek bijvoorbeeld. Aangezien de huid in de schaamstreek niet hetzelfde is als de huid op je armen of benen, moet je er extra aandacht aan geven. Leer hier hoe de huid en het haar in de schaamstreek verschilt van de rest van het lichaam en hoe je, zelfs in de schaamstreek, een glad scheerresultaat kunt krijgen.

Tip 1: De huid in de schaamstreek heeft extra verzorging nodig.

Zoals boven genoemd is de huid in de schaamstreek anders dan de huid op andere delen van je lichaam. Het is dunner, losser en heeft meer zenuwuiteinden dicht onder de huid. Hierdoor is het extra gevoelig tijdens het scheren. Ook zijn er meer rondingen en moeilijk bereikbare plekken in het gebied. Herken je het probleem? Hoe meer je weet over de gevoeligheid van de huid in de schaamstreek, des te beter je voorbereid bent om producten te kiezen die de huid goed verzorgen. Zoek naar scheergereedschap en producten die pH-gebalanceerd zijn en ontworpen zijn voor een gevoelige huid. Bijvoorbeeld Satin Care 2-in-1 Reiniger + Scheergel is een goede scheergel hiervoor. Het product bevat geen kleurstoffen en parfums.

Tip 2: Het scheren van schaamhaar vereist een scherp, glad scheermes.

Naast dat de huid in de schaamstreek verschilt van de huid op de rest van je lichaam, is het haar daar ook anders. Schaamhaar is bijna twee keer zo stug en dik als beenhaar en vereist twee keer zoveel kracht tijdens het scheren. Ook groeit het in verschillende richtingen. Hierdoor kun je in de schaamstreek meer ingegroeide haren krijgen dan op andere plekken. Denk hieraan wanneer je begint met het scheren van schaamhaar. Gebruik altijd nieuwe mesjes die scherp zijn, makkelijk over de huid glijden en druk helpen verminderen. Een handige tip: oefen niet te veel druk uit tijdens het scheren, ga niet te snel en zorg ervoor dat je niet binnen de vulva scheert.

Tip 3: Huid in de schaamstreek heeft extra voor- en nazorg nodig.

Hoewel je soms geneigd bent om scheergel over te slaan, wordt dit echt afgeraden. Zeker tijdens het scheren van de schaamstreek. De gevoelige huid is daar delicaat en vatbaar voor scheerirritatie. Dat is waarom het belangrijk is om de huid voorzichtig te exfoliëren voordat je begint met scheren. Je kunt hier bijvoorbeeld de Satin Care Exfoliant voor een Zachte Huid voor gebruiken. Dit zal helpen vastzittende haren los te maken. Gebruik altijd pH-gebalanceerde scheergels en stel een nazorgroutine samen die focust op het hydrateren van de huid. Aangezien de huid hier snel droog en geïrriteerd raakt, is hydratatie in dit gebied belangrijk voor het scheerproces. Breng een serum aan of gebruik een moisturizer nadat je klaar bent met scheren (voordat de huid droog is) om je huid voor te bereiden op succes.