Schakel over naar een herbruikbaar scheermesje: zorg met Venus voor jezelf én voor de planeet.


Beauty
3/03/2022

Al 20 jaar helpt Venus vrouwen die zich snel, efficiënt en huidvriendelijk willen scheren. Naast de kwaliteit van zijn producten promoot het merk echte zelfaanvaarding en meer goodwill ten opzichte van de kleine of grote huidimperfecties waar vrouwen zo vaak op aangekeken worden. Met #MijnHuidMijnKeuze viert Venus alle vormen van trotse, vrije en stralende vrouwelijkheid.

Duurzame handgrepen

Dit jaar vernieuwt Venus zijn volledige gamma navulbare scheerapparaten (de handgreep houd je bij en de mesjes vervang je).

Het doel? De milieu-impact van scheren beperken door vrouwen aan te moedigen scheersystemen te gebruiken.

Hoe werkt het? Kies voor een navulbare handgreep (die naar schatting 5 jaar of langer meegaat als je er goed voor zorgt) en navulmesjes, afhankelijk van de behoefte van je huid. Zo schakel je over op een meer verantwoorde, milieu- en huidvriendelijkere manier van ontharen: de mesjes van de Venus-scheersystemen zijn namelijk dunner, snijden de haartjes sneller en gemakkelijker af, en bestaan in verschillende varianten. Ze zijn bijvoorbeeld verrijkt met vochtstrips voor de drogere huid in de winter of huid die blootgesteld is aan de zon.

Geen risico dat je het verkeerde mesje koopt: alle mesjes passen op alle Venus-handgrepen.

Goed om weten: Vrouwen die al een navulbare handgreep hebben, hoeven geen nieuwe te kopen. De nieuwe doosjes met mesjes zijn compatibel met de oude handgrepen.

Eco-ontworpen en recycleerbaar verpakking

Die handgrepen zijn nu gemaakt van gerecycleerd plastic (minstens 30 procent)* of metaal. Het hele gamma is nu verkrijgbaar in volledig recycleerbare kartonnen verpakkingen gemaakt van gerecycleerde materialen en papier van een verantwoorde toeleveringsketen. Ze zijn gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Naar schatting wordt zo het equivalent van 24 miljoen plastic waterflessen* bespaard (schatting gebaseerd op de verkoopvolumes van vorig jaar in Europa).

*Uitgezonderd Venus Swirl handle, Mini handle en RoseGold Handle