Zelf een gelaatsverzorging uitvoeren


Beauty
4/10/2018
Ziet je huid er dof en vermoeid uit? Dan is het tijd voor deze gelaatsverzorging in vijf stappen.

gelaatverzorging

1. Dubbel reinigen
Reinig je huid altijd twee keer. Sommige merken bieden als eerste cleanser een product op basis van olie aan, dat perfect reinigt. Gebruik daarna een crème, melk of mousse, afhankelijk van je huidtype. Vergeet ook je hals en decolleté niet.

2. Reiniging in de diepte (peeling)
Met een peeling verwijder je de dode huidcellen, zodat je huid er stralend uitziet. Kies een peelingproduct dat past bij je huidtype: korreltjes voor de normale huid, crème voor de gevoelige huid en chemisch voor een gevoelige of probleemhuid.

3. Warm kompres en gezichtsmassage
Leg een warm, vochtig washandje op je gezicht om de bloedsomloop te stimuleren en de poriën te verwijden. Masseer je gezicht daarna zacht, tenzij je huid heel vet is. Masseer een rijke crème in de huid met kleine rondgaande bewegingen naar boven.

gelaatverzorging

4. Masker
Breng een masker aan zonder de crème te verwijderen en laat het 15 minuten inwerken. Dit is ook een goed moment om een warm bad te nemen. Maak oogpads van watjes en alcoholvrije lotion en leg ze op je ogen. Ontspan 10 minuten en spoel daarna af.

5. Serum of ampul en crème
Breng daarna serum en dag- of nachtcrème aan, en je oogcrème of gel. Gebruik overdag ook altijd een dagcrème met zonnebescherming. Nu zal je huid er verkwikt, glad en stralend uitzien.

6. Tip
Een gezichtsbehandeling is fantastisch om je huid een oppepper te geven. Maar je dagelijkse huidverzorging met een beschermende factor leveren het beste resultaat op lange termijn op.