Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging


Beauty
4/10/2018
Zelfgemaakte schoonheidsproducten zijn 100% natuurlijk, dierproefvrij (de kat telt niet mee) en ze bevatten geen agressieve chemicaliën of bewaarmiddelen. Dankzij onze tips word je een echte alchemist in schoonheidsproducten!

1. OM JE GEZICHT TE REINIGEN

Met een watje
Één van de oudste methodes om de huid te reinigen is met olie. Dit heeft vooral een positieve werking op rijpere huiden die nogal eens droog kunnen zijn. Breng een dun laagje amandel- of zonnebloemolie aan op het gezicht, de hals en de oogleden. Laat twee minuutjes intrekken en veeg af met een watje.

Stoombad voor een stralende, gereinigde huid
Giet kokend water in een kom en voeg het sap van een halve citroen toe en wat rozenwater (of zelfs wat rozenblaadjes als je wilt). Hang gedurende twee minuten met je gezicht over de stoom (met een handdoek over je hoofd en de kom zodat de damp niet kan ontsnappen). Veeg droog.

2. GEZICHTSSCRUBS & -MASKERS

Havermout scrub
Deze zachte scrub is goed voor een gevoelige huid: Doe twee volle theelepels havermout bij twee theelepels slagroom. Breng het met kleine cirkelbewegingen aan op de huid om dode huidcellen te verwijderen en spoel af.

Aardbei & yoghurt masker
Aardbeien en yoghurt bevatten kleine hoeveelheden fruit- en melkzuur die de huid hydrateren en zachtjes scrubben. Deze milde zuren verminderen ook pigmentatievlekjes en zullen mettertijd ouderdomsvlekjes doen vervagen. Smeer ¼ van een potje (bij voorkeur organische) aardbeienyoghurt op de gereinigde huid, vermijd de ogen. Laat 20 à 30 minuutjes intrekken, veeg af met een doekje en spoel met water.

Avocado masker
Om een vermoeide huid een boost te geven, stamp een halve avocado fijn en leg het op het gezicht als een masker. Laat 20 minuten intrekken en spoel goed af met warm water en een washandje.

Amandel, honing, melk & aloë masker
Dit masker hydrateert en is dus perfect voor een droge huid. Je hebt een levende aloë vera plant nodig: plet enkele blaadjes en haal de gel eruit. Meng 1 theelepel organisch melkpoeder met 1 theelepel gemalen organische amandelen. Voeg 1 eetlepel organische honing toe en 1 theelepel organische aloë vera gel. Voeg tot slot twee druppels neroliolie toe en smeer het mengsel uit over het gezicht
Laat 10 à 15 minuten intrekken en spoel daarna goed af met warm water en een washandje. Met deze hoeveelheid kan je twee tot drie behandelingen doen en je kan het twee weken bewaren in de koelkast in een luchtdichte verpakking.

Citroen lipscrub
Meng ½ theelepel mayonaise, ¼ theelepel zuiveringszout en ¼ theelepel citroensap tot een mooie egale crème. Wrijf het in cirkelbewegingen over de lippen met een zachte tandenborstel. Het citroensap zal werken als een lichte peeling voor de lippen en zal dode huidcellen verwijderen.

Koffie scrub
Combineer 6 eetlepels gemalen koffie met ¼ kopje vierge olijfolie. Het mengsel zal eruitzien als grove modder. Breng een goede kwak aan op de huid (gezicht of lichaam) en begin te scrubben. Deze crème kan je twee weken bewaren op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking.

Tip: Maak de gemalen koffie heel fijn, desnoods doe je het twee keer door een koffiemolen.

Honing & kurkuma pasta tegen puistjes
Mix twee theelepels vloeibare honing met ¼ theelepel fijn zeezout en 1 theelepel kurkuma tot een fijne pasta. Breng het mengsel elke avond aan op puistjes en laat het een dertigtal minuten, of zelfs een hele nacht, intrekken.

Lipverzachter
Breng amandelolie aan op en rond de lippen om deze soepel en gehydrateerd te houden.

Heldere ogen
Meng 2 theelepels geraspte komkommer met 1 theelepel melkpoeder tot een dikke brei. Sluit de ogen en breng het aan op de bovenste en onderste oogleden. Laat 10 minuten intrekken en veeg het dan af met een vochtig watje

Ontdek al onze
mode & beauty tips op
StyleUnited
Word fan van
StyleUnited
op Facebook